Xarrades informatives en els col·legis de Finestrat per a conscienciar als escolars sobre la importància de donar sang

Més de 120 persones s’apunten a la III Marxa contra el càncer de mama que se celebra aquest diumenge a Finestrat
15/10/2019
Pròxima Junta de Govern oberta a l’assistència ciutadana a Finestrat: dijous 17, 11:45 hores
16/10/2019

MÉS DE 20 EMPRESES COL·LABOREN EN LA MARATÓ DE DONACIÓ DE SANG I MEDUL·LA QUE SE CELEBRA AQUEST DIVENDRES, 18 D’OCTUBRE

En ple compte arrere per a la III Marató de Donació de Sang i Medul·la que se celebra aquest divendres a Finestrat els escolars del municipi van assistir ahir a unes xarrades informatives per a conscienciar-los sobre la importància de donar sang. Aquestes xarrades van ser impulsades des de la Regidoria de Sanitat de Finestrat i el Centre de Transfusions d’Alacant i es van celebrar en els dos centres educatius del municipi, el CEIP “Puig Campana” i el CEIP “Balcó de Finestrat”. En el marc d’aquesta marató solidària els escolars també estan invitats a participar en el Concurs Infantil de Dibuix per a plasmar la seua visió sobre la donació de sang. El guanyador del certamen es donarà a conéixer aquest mateix divendres, 18 d’octubre, en el transcurs de la Marató.

Des de la Regidoria de Sanitat, l’edil Nati Algado, va agrair al Centre de Transfusions les xarrades impartides entre els escolars “perquè coneguen, de primera mà, l’important que és la donació de sang per a salvar vides”. La regidora també va fer una crida a la població a implicar-se en aquesta iniciativa “amb què esperem l’assistència de molts donants i també que s’animen nous perquè és una ocasió idònia per a fer-se donant per 1a vegada. Més tenint en compte la necessitat que ens han traslladat des del Centre de Transfusions perquè, en aquests moments hi ha moltes poblacions del Baix Segura on no s’estan celebrant donacions al no estar encara disponibles els establiments per a això. Així que esperem que la població de Finestrat i comarca responga a la nostra crida i que acudisquen aquest divendres a la Sala Jove de la Casa de Cultura per a donar sang i també, si ho desitgen, fer-se donant de medul·la”.

Suport de més de 20 empreses
La III Marató de donació de sang i de medul·la se celebra aquest divendres, 18 d’octubre, en la Sala Jove, en horari de 16:30 a 20:30 hores. A més del component solidari aquesta jornada comptarà amb un complet programa d’animació que inclou taller infantil de pintacares, sessió de zumba amb Fitness Corpore Sports Clubs, xocolatada a càrrec de l’Associació de Dones i l’entrega del premi al guanyador del Concurs Infantil de Dibuix que rebrà una tablet. “En finalitzar la donació, va apuntar la regidora, Nati Algado, celebrarem un sorteig de regals entre tots els donants. Per això, des d’ací vull expressar el meu agraïment a les més de 20 empreses que han contribuït amb el seu granet d’arena a què aquest sorteig siga possible”.

Requisits per a donar sang i medul·la
Per a donar sang és necessari tindre entre 18 i 65 anys d’edat, portar el DNI, pesar més de 50 kg, acudir ben hidratat i mai en dejú. Els hòmens poden donar 4 vegades a l’any i les dones, 3, deixant un descans de 2 mesos entre donacions.
Per a les persones interessades a donar medul·la, poden rebre informació in situ en la Marató de Finestrat o sol·licitar-la prèviament en el Registre de Donants de Medul·la Òssia (REDMO) que gestiona la Fundació Josep Carreres (900 102 688); també poden enviar una adreça electrònica a donantes@fcarreras.es.

(GABINET DE PREMSA. 16.10.2019)