Visita del Director General de Turisme, Herick Campos, per a conéixer els projectes de Finestrat per als Plans de Sostenibilitat Turística en Destí

El jove motociclista de Finestrat, Óliver Cantos, es proclama Subcampió d’Espanya i del Bressol de Campions de Moto5
08/09/2021
La Regidoria de Joventut de Finestrat organitza una excursió amb moto d’aigua per al dissabte 11 de setembre
08/09/2021

FINESTRAT APOSTA PER UNA GRAN VIA VERDA DE COMUNICACIÓ DES DE LA PLATJA FINS A LA FONT DEL MOLÍ I PER LA POSADA EN VALOR DE LA RIQUESA NATURAL DE LA LOCALITAT

Aquest matí l’alcalde de Finestrat, Juanfran Pérez Llorca va mantindre una reunió amb el Director General de Turisme, Herick Campos, per a fer-li arribar els principals projectes en els quals treballa l’Ajuntament per a presentar als Plans de Sostenibilitat Turística en Destí i optar al finançament econòmic de fons europeus que els faça possible. Aquestes actuacions tenen com a principal objectiu la vertebració de tot el terme municipal, des de la Cala, passant pel Bulevard, les urbanitzacions, centre històric i entorn del paratge del Puig Campana, atenent eixos fonamentals com la mobilitat sostenible, la posada en valor dels recursos turístics de Finestrat i la millora de l’experiència del visitant i també de la ciutadania. A la reunió també va assistir el director del Pla “Finestrat, Destinació Turística Intel·ligent, Miguel Ángel Catalán, i el Cap de l’Àrea d’Urbanisme, Francisco Monzó.

L’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, es va mostrar molt agraït al Director General de Turisme, Herick Campos, per la seua visita a Finestrat per a conéixer la memòria de projectes que presenta l’Ajuntament per a optar als fons europeus i als plans econòmics de Sostenibilitat Turística. “El nostre objectiu és millorar la sostenibilitat, l’accessibilitat i, sobretot, posar en valor la riquesa natural de tota la localitat. Hem plantejat projectes molt interessants, enllaçats entre si, que permetrà crear una gran via verda de comunicació molt sostenible des de la platja, passant pel Bulevard, fins a l’àrea recreativa de la Font del Molí”, va assenyalar l’alcalde. Aquesta memòria també inclou la creació de noves zones verdes més accessibles per a tota la ciutadania i visitants com “un anell per als vianants que permetrà donar tota la volta al centre històric tradicional, passant per davall de les cases penjants de la Penya per a posar en valor aquest espai històric i paisatgístic tan tradicional, a més de crear un Centre d’Interpretació del Paisatge a les faldes del Puig Campana, a la Font del Molí”. Els diversos projectes representen en el seu conjunt una inversió aproximada de 6 milions € i s’han incorporat a la memòria que es presentarà a la Secretaria d’Estat de Turisme en la convocatòria extraordinària dels fons europeus Next Generation.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE ACÍ

La primera autoritat local va transmetre la seua confiança en l’equip de tècnics que porten avant aquest treball, seguint el Pla Director de Finestrat Destinació Turística Intel·ligent “i confie que aconseguirem els recursos econòmics que ens permetran en els pròxims 2-3 anys fer una transformació molt important del municipi”.

Per part seua, el Director General de Turisme, Herick Campos, va reconéixer el treball realitzat per Finestrat, destinació turística intel·ligent, “perquè està molt avançat i és una proposta molt diferenciada entorn de l’espai natural com el Puig Campana, la qual cosa és una gran oportunitat per a preparar un bon Pla de Sostenibilitat Turística i optar als fons europeus Next Generation. Amb aqueix projecte Finestrat es presentarà a partir del 20 de setembre i després hi haurà una fase d’avaluació global. Ha sigut una reunió de treball molt positiva. I el que esperem és que aquest projecte, al costat d’altres municipis de la Comunitat, ens ajude a ser destinació turística intel·ligent de punta a punta, tant costa com interior. I puguem aprofitar al màxim aquests fons de la Unió Europea per a la sostenibilitat turística dels nostres destins”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DEL DIRECTOR GENERAL DE TURISME ACÍ

(GABINET PREMSA. 3.9.2021)