Visita de la Consellera de Medi Ambient, Salomé Pradas, a Finestrat

La Generalitat tria Finestrat per a commemorar el “DIA DE L’ARBRE A LA COMUNITAT VALENCIANA” amb la plantació d’Espècies Autòctones i la solta d’Aus Rapaces recuperades
01/02/2024
Les pimes tenen de termini fins al 9 de febrer per a sol·licitar les ajudes del Programa EMPRENEM COMERÇ de Generalitat
07/02/2024

EN LA SEUA TROBADA AMB L’ALCALDE VA ANUNCIAR LA MILLORA DEL TRANSPORT PÚBLIC, DE LA PROTECCIÓ DEL PUIG CAMPANA I L’INICI DEL PRIMER PLA D’ORDENACIÓ URBANA DEL MUNICIPI

TAMBÉ VA AVANÇAR LES MILLORES EN EL SISTEMA DE BOMBAMENT D’AIGÜES PER A LA CALA DE FINESTRAT

“Hui és un dia per a celebrar. Avançarem en la protecció del Puig Campana. Millorarem el servei de transport públic. Iniciarem la tramitació del primer Pla de General d’Ordenació Urbana de Finestrat per a conjugar el seu desenvolupament amb els valors mediambientals”. Així es va expressar la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, en la seua visita a Finestrat per a abordar les principals reivindicacions traslladades des del consistori.

En paraules de l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, “després de 8 anys i mig els consellers de la Generalitat tornen a visitar Finestrat. No és casualitat que la 1a consellera a vindre siga de Medi Ambient. Aquest és el principal tema que abordarem amb el nou govern del Consell: el Medi Ambient i treballar conjuntament per la protecció del nostre Puig Campana perquè tothom gaudi d’aquest paratge, al mateix temps que regulem i millorem determinats usos”. En aquest sentit la consellera va indicar que “tenim el paisatge protegit Puig Campana-Ponotx. Continuarem avançant en la seua posada en valor després de molts anys donant l’esquena des del Govern del Botànic”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE, JUANFRAN PÉREZ LLORCA, ACÍ ÀUDIO

Transport públic

En aquesta trobada l’alcalde va agrair la sensibilitat de la Consellera en atendre amb immediatesa la necessitat de millorar el servei de transport públic per a Finestrat. “Som la població que més ha crescut en nombre d’habitants, un 12% respecte a l’any passat. Això requereix de més inversió en transport públic”. La consellera va recordar que a la comarca ja s’ha posat en marxa el Contracte Emergència del Consell dotat amb 6 milions €. “I a Finestrat augmentarem de 13 a 18 les connexions interurbanes de Finestrat per a tot l’any”.

A més, a l’abril comencen les obres per a duplicar la línia del TRAM entre l’Hospital, La Vila i Benidorm, “la qual cosa també beneficiarà als veïns de Finestrat”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE LA CONSELLERA, SALOMÉ PRADAS, ACÍ

Primer PGOU Finestrat

En matèria d’ordenació del creixement urbanístic en la localitat s’han desenvolupat prop de 24 Plans Parcials amb Normes Subsidiàries. “Amb l’increment poblacional que estem experimentant necessitem un Pla General per a generar nous espais, noves infraestructures i noves dotacions públiques per als veïns de Finestrat”, va assegurar l’alcalde.

Sobre aquest tema, la consellera de Medi Ambient, Salomé Pradas, va indicar que “Finestrat és un exemple de sostenibilitat i d’evolució econòmic, social i mediambiental”.

Millorar sistema bombeig Cala Finestrat

L’aigua també va ser un tema que es va posar sobre la taula. Hi ha necessitats en matèria hídrica com millorar el sistema de bombament de l’EPSAR (Entitat pública de Sanejament d’Aigües Residuals).

“Ja hem començat a treballar i en els pròxims mesos iniciarem les obres de millora del sistema de bombament a La Cala de Finestrat”.

Aquestes reivindicacions s’han fet públiques, després de la signatura en el Llibre d’Honor i en una reunió de treball a la qual també va assistir el Secretari Autonòmic de Medi Ambient i Territori, Francisco Javier Sendra, el Director General de Transports i Logística, Manuel Ríos, el Director General d’Urbanisme, Paisatge i Avaluació Ambiental, Miguel Ángel Ivorra, la 1a Tinenta d’Alcalde de Finestrat, Nati Algado i els regidors d’Urbanisme, Víctor Darío Llinares, l’edil d’Obres i Projectes, Guillermo Lloret, la regidora de Medi Ambient, Estela Álvarez.

(GABINET PREMSA.2.2.2024)