Veu la llum al centre històric “Finestrat Collage Club”, obra guanyadora de l’I Certamen Finestrat Art Públic

L’art pren el centre històric tradicional amb “Muses per a l’Art” i “Finestrat Collage Club”
26/11/2021
Finestrat treballa en la prevenció d’incendis amb un tallafocs a la Sima, el Realet i la Font del Molí
01/12/2021

Des de divendres passat 26 es pot visitar de manera permanent en el carrer Forn Alt FINESTRAT COLLAGE CLUB. És l’obra guanyadora de l’I certamen “Finestrat Art Públic” que va organitzar l’Ajuntament en col·laboració amb la Universitat Miguel Hernández d’Elx. Representants de totes dues entitats van triar aquesta proposta d’Alberto Feijoo Rodríguez entre més de les 30 presentades a aquest certamen dirigit a integrar l’art contemporani en l’escena urbana de Finestrat i, al mateix temps, donar suport al talent dels seus creadors.

L’obra està composta per 5 collages en lona fruit del taller realitzat el mes de setembre passat en el qual van participar 12 veïns/es de Finestrat, al costat de l’autor Alberto Feijóo. “En aquest projecte s’explora la noció de “club” com un lloc de trobada física, un espai comú on es comparteixen vivències, històries i experiències. Un club l’objectiu del qual és compartir relats entorn de la localitat, en un intercanvi creatiu on van confeccionar imatges noves fruit d’un treball col·laboratiu i compartit”, va explicar l’artista, Alberto Feijoo.

En la inauguració de l’obra va ser present l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, l’edil de Cultura, Héctor Baldó, el coordinador del certamen, Miguel Alejos i també les persones que van formar part del taller. “Hui visitem l’obra guanyadora de l’I Finestrat Art Públic en la qual busquem millorar l’escena urbana amb l’art”, va assenyalar l’alcalde. “En el premi d’enguany a més han interactuat moltes persones de la nostra localitat que han reflectit com veuen el nostre municipi perquè són collages relacionats amb la naturalesa, el Puig Campana i les nostres gents” L’alcalde va recordar la recent defunció de l’artista establit a Finestrat fa més de 40 anys, Philippe Dupiereux, reconegut amb la Carta Pobla en 2018 per la seua contribució a la cultura en la localitat. “Quin millor homenatge per a Dupiereux que aquestes iniciatives culturals en les quals l’art és el gran protagonista”.

Per part seua, l’edil de Cultura, Héctor Baldó, va afirmar que “Finestrat Collage Club també és una excusa idònia per a perdre’s pel nostre centre històric, que acudisquen a conéixer el resultat de l’obra d’Alberto Feijoo i ja desitjant començar amb la 2a edició de Finestrat Art Públic per a continuar engalanant els carrers de la nostra localitat”.

Els visitants podran acostar-se a aquesta obra que formarà part de l’escena urbana del centre històric durant els pròxims 2 anys.