Vesprada de VALORS a la Casa de la Cultura de Finestrat

Pròxima jornada de donació de sang: dimecres 22 de març al Centre Social La Cala Finestrat
17/03/2023
La Regidoria de Joventut ajuda als joves en la seua emancipació amb el taller “M’independitze”
21/03/2023

Tard de valors a la Casa de Cultura de Finestrat amb el lliurament dels Premis Valors per part del Grup Scout Finestrat per a visibilitzar i posar en valor la trajectòria de diverses persones de la localitat a les quals volen distingir pel seu treball, esforç i contribució a construir un món millor.

La primera a recollir aquest reconeixement va ser Ester Whelters, Premi Valor Mediambiental: llicenciada en medi ambient  , per la seua contribució a un món més net on gaudir del nostre entorn amb la mirada posada en el compliment dels Objectius per un Desenvolupament Sostenible (ODS 2030), A continuació, Valor Esportiu per a Violeta Díaz, del Club Taekwondo Finestrat, campiona d’Europa 2022 després de 12 anys d’esforç i sacrifici per a arribar al seu primer títol europeu. I com va dir l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, en la seua intervenció “la que pot convertir-se en la primera esportista olímpica de Finestrat a Los Angeles 2028”.

“Viure per als altres és el secret per a no envellir”. Així rebien a Maribel Fernández, Premi Valor Social. És la cara visible de Càritas a La Cala, reconeguda per part del Grup Scout i també per la seua pròpia formació amb el diploma “Voluntària de l’Any”. El Premi Valor Cultural va ser per a Amparo Martínez Llorca, més coneguda com a Doña Amparo per tots, mestra de Finestrat durant dècades, primer només per a xiquetes després per a xiquets i xiquetes, va compartir amb els assistents les seues excursions a l’entorn natural més pròxim “quan no hi havia ni possibilitat de contractar un autobús”, de quina manera els va infondre el respecte per aqueix entorn. “I no sols per la naturalesa també el respecte cap a l’altre, cap als amics, els que fem a l’escola i també els que feu en el Grup Scout”. Finalment, Valor Scout per a Carlos Damián Llorca, de l’àrea municipal de Cultura i Festes, reconegut per la seua eterna disposició a ajudar. També va haver-hi Premi Valors per a l’Ajuntament de Finestrat, recollit per la primera autoritat local, “per la seua col·laboració per a fer-ho tot possible”, va indicar la presidenta del GSF, Cristina Alejos, qui també va agrair la presència a Grups Scouts de la Comunitat Valenciana i al President de la Federació Scouts CV, Vicente Ripoll.

En la seua intervenció, l’alcalde Juanfran Pérez Llorca va agrair la iniciativa de l’I Certamen “per posar en valor tantes coses que tenim dins i que cal exterioritzar”. El fermall final el va posar l’actuació del grup de ball d’Agurtzane Altuna en un esdeveniment multitudinari que va omplir la Casa de la Cultura de Finestrat.

(GABINET PREMSA.19.3.2023)