Últimes places i últims dies d’inscripció en el Km. Vertical Puig Campana que se celebra el 30 de maig a Finestrat

L’Ajuntament renova el seu compromís amb la Comunitat de Regants “Els Molins” de Finestrat
17/05/2021
La Regidoria de Joventut de Finestrat organitza un cap de setmana multiaventura a les Hoces del riu Cabriel
18/05/2021

Al cap d’un any de parèntesi torna el Quilòmetre Vertical Puig Campana a Finestrat el pròxim 30 de maig. Les inscripcions es van completar en tot just 24 hores des de la seua obertura però la flexibilització de les restriccions a causa de l’evolució de la pandèmia ha permés obrir el termini una altra vegada. Per tant, fins a aquest dijous 20 de maig aquells/es corredors federats en la FEDME que vulguen disputar-ho són a temps d’apuntar-se. El regidor d’Esports, David Alarcón, al costat dels organitzadors de la prova, Romualdo Doménech i José Antonio Martínez Alejo del Club Repte Everest, van presentar aquesta prova que se celebrarà amb un estricte protocol antiCOVID-19 “que aplicarem des de la recollida de dorsals fins als avituallaments i la cronoescalada”, va informar l’edil, David Alarcón. “Enguany tornem amb força, amb ganes i amb una prioritat absoluta que és la seguretat per a participants i organització”. Entre els exemples, els dorsals es recolliran de manera escalonada, en els punts d’avituallament no hi haurà producte a granel, tot seran unitats envasades. L’eixida dels corredors serà de manera neutralitzada en grups de 10 des de la Plaça de la Unió Europea a les 8.00 hores. I després l’eixida de la cronoescalada serà de manera individual des de la Font del Molí.

“Amb un desnivell positiu de 1.050 metres i una distància de 3’6 quilòmetres el nostre Puig Campana és l’única muntanya de tota la Comunitat que reuneix les condicions que estableix la Federació per a un Quilòmetre Vertical. I això a molt pocs metres de la mar, la qual cosa ens dona un marc incomparable i un repte irresistible per als aficionats al Trail”, va informar l’edil.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DEL REGIDOR D’ESPORTS ACÍ

Grans figures de les carreres de muntanya

El Quilòmetre Vertical Puig Campana també és Campionat Autonòmic de la FECMCV (Federació d’esports de muntanya i escalada de la CV). I per a enguany, a causa de l’escassetat de proves disputades, s’espera l’assistència de grans figures d’elit en la Comunitat “com Antonio Martínez, 3r classificat en Campionat Espanya de Carreras de Muntanya, Ignasi Cardona, Emili Sellés i en femení, Julia Font que ha arribat a ser campiona absoluta en algunes carreres, “per tant, també pot donar la sorpresa a Finestrat i quedar-se en 1a posició de la general”, va assenyalar Romualdo Domenech, director tècnic de la carrera.

Finalment, David Alarcón va donar les gràcies al Patronat de Turisme Costa Blanca i a la Diputació d’Alacant pel suport que presta sempre en matèria de promoció i seguretat en totes aquestes proves esportives, a la Federació d’Esports de Muntanya i Escalada, “als voluntaris del CE El Portell de Finestrat que es bolquen en aquestes proves de gran complexitat tècnica i avituallaments i, per descomptat, al club organitzador, Repte Everest, per fer possible una vegada més i en un any tan dur aquest Quilòmetre Vertical i més endavant, al novembre, la Costa Blanca Trails”.

Inscripcions

Les inscripcions ja estan obertes i es podran formalitzar fins a aquest dijous, 20 de maig, en la pàgina web https://www.costablancatrails.com/kv/

(GABINET DE PREMSA (17.5.2020)