Últimes places per a participar en la visita a València “Coneixent valencians il·lustres”

La Regidoria de Comunicació reedita el fullet “Què fer a Finestrat” amb tota l’oferta d’activitats esportives, artístiques i educatives
08/01/2018
Próxima Junta Gobierno Local: jueves 11 de enero, 9:30 horas
09/01/2018

Des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Finestrat informen que encara queden places lliures per a participar en la visita a València titulada “Coneixent valencians i•llustres” que se celebra el dimecres 31 de gener. Les últimes reserves es poden formalitzar fins al dia 25 al departament municipal de Cultura (1a planta, Ajuntament) i també a l’extensió administrativa de la Cala.
Com va recordar l’edil de Cultura, María Llorca, “hem organitzat aquesta visita amb l’objectiu de donar a conéixer entre els assistents la vida i obra de diverses personalitats il·lustres de la cultura valenciana com són l’escriptor Vicente Blasco Ibáñez, el pintor José Benlliure i la cantant Concha Piquer”.

El programa de la jornada inclou la visita a la fàbrica de porcellana de la coneguda firma “Lladró” i la visita a les Cases-Museu de les tres personalitats triades: José Benlliure, Concha Piquer i Vicente Blasco Ibáñez. El preu d’aquesta activitat és de 35€ per persona i inclou el menjar i aquestes visites per la capital del Túria. “M’agradaria que els veïns de Finestrat aprofitaren aquesta ocasió per a conéixer il·lustres valencians de la nostra història”, va indicar l’edil. “Acudirem a les seues cases, fetes hui Museu, on podrem conéixer detalls de la seua vida, de les seues creacions, anècdotes de la seua trajectòria com el conegut baül de la Piquer, a més d’acostar-nos a l’arquitectura típica d’aquell moment. També visitarem la fàbrica de la famosa firma de porcellana Lladró així que crec que és una proposta molt completa que agradarà als veïns de Finestrat”.

(GABINET PREMSA. 9.1.2018)

Casa-Museu del pintor José Benlliure
En el carrer Blanqueries es troba la casa familiar del famós pintor José Benlliure Gil (València, 1855-1937). Exemple de vivenda de l’alta burgesia de l’època, edificada en 1883, amb tres altures, jardí i pavelló de pintura. L’immoble i les seues col·leccions van ser donats per la filla de l’artista, María Benlliure Ortiz, en 1957. L’edifici principal recrea en la seua planta baixa diverses estades domèstiques, amb interessants obres d’artistes del moment, com Sorolla, Muñoz Degraín, Rusiñol, Luna Novicio, Nagy, etc. L’entresòl mostra una selecció d’obres de José Benlliure, mentres que en la planta primera s’exhibeixen treballs del seu fill, José Benlliure Ortiz (“Peppino”), i de l’escultor Marià Benlliure. En la segona planta s’ubica la sala d’exposicions temporals.

Casa-Museu de l’escriptor Vicente Blasco Ibáñez
La Casa Museu Blasco Ibáñez està situada en la platja de la Malva-rosa de València, en el mateix emplaçament que va ocupar al seu dia el xalet de l’escriptor. L’edifici, inaugurat com a museu a l’estiu de 1997, es troba rodejat d’un ampli jardí i conserva l’aspecte exterior del xalet original, destacant la terrassa amb cariàtides i la imponent taula de marbre que la presideix. En el seu interior, l’espai es distribueix en tres plantes.

Casa-Museu de la cantant Concha Piquer
El museu està ubicat en la vivenda on va nàixer la insigne cantant Concha Piquer (València, 1906-Madrid, 1990), en el popular barri de Sagunt. L’immoble, construït cap a 1900, representa la típica vivenda unifamiliar de classe obrera, amb planta baixa i únic pis.
La Casa-Museu dóna a conéixer l’ambient vivencial de la primera infància de l’actriu, així com la seua rellevància artística i professional.
En la planta baixa s’exposen documents gràfics, objectes personals i materials discogràfics que resumixen la trajectòria de l’artista, ressaltant la seua enorme popularitat. Especial menció mereixen, entre els nombrosos objectes exposats, el suggeridor baül de la cantant, una recreació del seu despatx o del seu camerino, o una nodrida col·lecció de vestits i peces d’indumentària utilitzades en algun dels seus espectacles, cedits en depòsit per la família