Tornen a Finestrat els Fanalets al Carrer amb motiu del Dia Internacional de la Dona

La Directora General de Justícia de la Generalitat Valenciana, Cristina Gil, visita Finestrat
21/02/2024
Finestrat iniciarà en breu les Obres de Manteniment en el Depòsit Anti-Tempestes subterrani en el tram final del Barranc de la Cala
22/02/2024

FINESTRAT COMMEMORA EL 8M AMB LA INAUGURACIÓ DELS FANALETS I UN PROGRAMA D’ACTES QUE INCLOU LA XXIII TROBADA COMARCAL, TALLERS DE COEDUCACIÓ ALS COL·LES I EL MONÒLEG DE CAROL TOMÁS “PER L’HUMOR DE 10”

S’acosta la data del 8 de març, “Dia Internacional de la Dona” i des de la Regidoria d’Igualtat han organitzat un variat programa d’actes titulat “Setmana de la Dona Finestrat 2024” que inclou la inauguració dels fanalets en el cel del centre històric tradicional, tallers de coeducació en els col·les i el monòleg “Per l’humor de 10” de la còmica Carol Tomás, entre altres esdeveniments.

En paraules de la regidora titular de l’àrea, Nati Algado, “la Setmana de la Dona és una setmana per a posar en valor tot el que hem aconseguit fins a l’actualitat en matèria d’Igualtat i també per a reivindicar tot allò que ens queda per superar com la bretxa salarial, les necessitat de facilitats per a conciliar o el sostre de cristall. No obstant això, és una setmana per a celebrar el que ens uneix, la qual cosa ens fa més fortes com a societat i posar en valor el paper de la dona en tots els àmbits de la societat”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE LA REGIDORA, NATI ALGADO, ACÍ 

Per al divendres 1 de març des de Finestrat acudeixen a la XXIII Trobada de Dones Marina Baixa que acull La Nucia. Les inscripcions ja estan obertes en col·laboració amb l’Associació de Dones de Finestrat. L’horari per a apuntar-se serà dilluns i dijous, de 17.00 a 19.00 hores en la seu d’aquesta associació (carrer Nou, 5). Les places són limitades.

El dissabte 2 de març hi haurà un taller en homenatge al centenar de dones que van perdre la vida en l’incendi de la fàbrica Triangle Shirtwaist de Nova York. “És un dels drames que es recorden cada 8 de març per les pèssimes condicions laborals d’aquelles treballadores i que finalment van pagar amb la seua vida. En el seu record farem un taller manual amb teles el dissabte 2 de març, a la Sala Jove”. El taller tindrà 2 torns, de 10.30 a 12.00 i de 12.00 a 13.30 hores. La inscripció és gratuïta i es pot formalitzar a través del correu igualdad@finestrat.org o telefonant a l’Ajuntament: 96 587 81 00.

El divendres 8, coincidint amb aquesta efemèride, l’Associació de Dones de Finestrat que presideix Teresa Climent organitza un berenar a les portes de la seua seu, al carrer Nou, núm. 5, a partir de les 17.00 hores.

El dissabte 9 serà l’estrena de la III edició de “Fanalets al Carrer. Dones en acció”. “El cel del carrer Nou i el carrer Fonteta tornarà a omplir-se de colorit amb els fanalets de punt de ganxo que elaborem des de fa 3 anys. Ja són una icona amb el qual engalanem el nostre centre històric tradicional i un emblema del 8M en el qual s’impliquen homes i dones de Finestrat”. L’acte inaugural serà el dissabte 9, a les 12.30 hores des de la seu dels Dones, “entitat a la qual agraïm infinitament el seu compromís i el seu lliurament tant en aquest acte com en tots aquells als quals els convidem a participar”, va indicar Nati Algado. Per a aquesta edició s’esperen instal·lar més de 60 fanalets “en els quals ja s’està treballant tant en la seu de les Dones com en el Centre Social La Cala”. Per a totes aquelles persones interessades a col·laborar, poden acudir a la seu els dimarts i dijous, a les 17.00 hores, i també al Centre Social La Cala els dimecres a partir de les 16.00 hores.

Per a tancar aquesta Setmana de la Dona la Casa de Cultura acull el monòleg de Carol Tomás “Per l’humor de 10”. Serà a les 19.00 hores i l’entrada és gratuïta, limitada a l’aforament de la sala d’actes.

També cal destacar que durant tot el curs se celebren tallers de coeducació en els centres educatius, tant “Puig Campana” com “Balcó de Finestrat” per a fomentar la igualtat entre els escolars des d’edats primerenques. Per a aquest mes de març les jornades se celebraran entre el dia 6 i el dia 12.

(GABINET PREMSA.21.02.2024)