Tornada al col·le per a prop de 1.300 escolars de Finestrat

El Club Taekwondo Finestrat aconsegueix doble medalla de plata en el Campionat d’Europa Júnior 2023
12/09/2023
Programa de Formació per a Empreses davant els nous reptes del teu negoci
12/09/2023

Prop de 1.300 escolars de Finestrat tornen hui a les aules: 800 en Infantil i Primària i més de 400 en Secundària, Batxiller i Cicles. Des de l’Ajuntament, a més, han destinat aquest any més de 50.000€ per a la posada a punt dels tres centres educatius, Puig Campana, Balcó de Finestrat i EMUFI. L’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, va visitar els centres al costat de l’edil d’Educació, Beatriz Quintillán, el tècnic del departament, Ángel Lloret, l’edil de Parcs i Jardins, Guillermo Lloret i la directiva dels col·legis.

“Ja és ací la tornada al col·le, va indicar l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca. “En el cas de Finestrat són quasi 1.300 escolars els que tornen a les aules d’Infantil, Primària, Secundària, Batxiller i Cicles. És un començament de curs amb normalitat i amb la mateixa dinàmica d’aquests últims anys perquè tornem a registrar la major xifra d’alumnat que hem tingut fins hui a Finestrat: quasi 800 xiquets/es en Infantil i Primària. És cert que comencem el curs amb les instal·lacions adaptades a aqueix creixement. No obstant això, hem iniciat ja els tràmits per a aconseguir un tercer col·legi en la nostra localitat”, va remarcar l’alcalde.

PODEU ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE,  JUANFRAN PÉREZ LLORCA, ACÍ

 

Cal recordar que, hui dia, a Finestrat hi ha dos centres educatius d’Educació Infantil i Primària: “Puig Campana”, situat en el centre històric, que arranca el curs escolar amb 210 alumnes; “Balcó de Finestrat”, en l’àrea d’urbanitzacions i més pròxim a la Cala, amb 550 escolars. Tots dos col·legis compten amb aula per a xiquets/es de 2 anys.

I per a atendre l’escolarització de bebés fins a 3 anys Finestrat també disposa de “guarderia” municipal, l’EMUFI (Escola Infantil Municipal), amb les seues 38 places ocupades.

ESO, batxiller i cicles

Aquest dilluns també ha sigut el primer dia lectiu per a l’alumnat d’Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat i Cicles Formatius. Són prop de 420 estudiants de Finestrat que cursen en diferents centres de la Marina Baixa. “Tenim moltes ganes que arribe una tornada al col·le amb el nostre Institut en marxa. Ara mateix estem en la fase de redacció del projecte. Esperem que per al Nadal estiga acabat i puguem licitar les obres de construcció del qual serà el primer Institut de Finestrat”.

50.000€ d’inversió en la posada a punt dels centres

Per a garantir la tornada al col·le en òptimes condicions des de l’Ajuntament s’han executat totes les actuacions de manteniment quant a neteja, lampisteria, fusteria, jardineria i renovació de la senyalització viària de passos per als vianants en accessos als centres. A més, s’ha renovat de manera integral la pintura de l’interior del CEIP Puig Campana. Una altra actuació important realitzada en aquest col·legi ha sigut el canvi de sòl a les aules d’Educació Infantil, millorant així la seua seguretat i confort.

 

És una inversió general de 50.000€ per part de l’Ajuntament per a la posada a punt dels tres centres de cara al curs 2023-2024.

(GABINET PREMSA.11.9.2023)