Tornada al col·le a Finestrat amb prop de 700 escolars i la inversió de 140.000€ de l’Ajuntament en millores en els centres

La Regidoria de Joventut de Finestrat organitza una excursió amb moto d’aigua per al dissabte 11 de setembre
08/09/2021
Tornen les activitats esportives a l’aire lliure a la Cala de Finestrat i al camp de la Foia
09/09/2021

ELS ESCOLARS CONTINUARAN COMPTANT AQUEST CURS AMB ELS PURIFICADORS PROPORCIONATS PEL CONSISTORI PER A TOTES LES AULES

Comencen les classes a Finestrat amb prop de 700 escolars i amb importants millores en les instal·lacions dels centres educatius on l’Ajuntament ha invertit aquest estiu més de 140.000€. L’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, al costat de la regidora d’Educació, Mª Dolores Viudes, va visitar els col·legis Balcó de Finestrat i també Puig Campana en aquest inici del curs escolar 2021-2022 que continua marcat pels protocols de prevenció i seguretat enfront de la pandèmia. De fet, durant aquest curs els centres continuaran disposant dels purificadors d’aire que va adquirir l’Ajuntament per a totes les aules.

En paraules de l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, “comença el col·le i el fem després d’un estiu d’intens treball per part de l’Ajuntament perquè hem invertit més de 140.000€ per a adaptar els centres a l’augment de la població escolar i també a les demandes de la situació pandèmica. En concret, al pati de Primària del CEIP Balcó de Finestrat hem construït una gran pèrgola per a generar una nova zona de jocs a l’aire lliure de 200m2 amb gespa artificial on els escolars estan protegits del sol i també de la pluja.

És una mesura centrada en la seguretat i el benestar dels menors donada la situació pandèmica que continuem vivint i que fa especialment necessari disposar de més espais exteriors. I en el CEIP Puig Campana hem atés la petició del centre de crear horts escolars amb l’objectiu de fomentar l’educació ambiental des de la sostenibilitat”.

En la seua visita als col·legis l’alcalde va reivindicar a la Conselleria d’Educació la resolució dels expedients pendents del “Pla Edificant” “perquè havíem demanat l’ampliació de les aules d’Infantil del col·le Balcó de Finestrat (encara sense contestació) i també una coberta que finalment hem hagut de fer des del propi Ajuntament. D’altra banda, volem que seguisca la tramitació de l’Institut de Secundària, el primer per a Finestrat, perquè les obres comencen com més prompte millor”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE ACÍ

Altres millores realitzades des de l’Ajuntament en el CEIP Balcó de Finestrat han consistit a crear més zones verdes al costat de la pista esportiva amb una vintena d’arbres recentment plantats i una zona nova d’esplai, delimitada per una tanca de fusta, on també han instal·lat bancs. En totes aquestes noves àrees verdes s’ha habilitat el sistema de reg per degoteig, més eficient en el consum d’aigua. A més, al costat de les aules d’Educació Infantil, han esbrossat i han condicionat la zona exterior amb bancs de fusta perquè els més xicotets també puguen gaudir d’aquest espai de jocs a l’aire lliure.

En el CEIP Puig Campana les brigades municipals han treballat en el condicionament de diverses zones enjardinades amb una superfície aproximada de 200m2 per a crear horts escolars distribuïts entre la zona principal d’accés, la zona annexa a la pista esportiva, el pati d’entrada a Infantil (2 anys) i la part posterior del trinquet escolar. De moment, ja s’ha creat una comissió per a gestionar aquests horts amb l’objectiu que els xiquets puguen plantar i cuidar productes autòctons que després seran consumits en el propi menjador. Aquesta iniciativa forma part de l’experiència pilot a la qual s’ha adherit el col·legi denominada Centres COEDUCA XARXA 2020, de la Conselleria d’Educació per a complir objectius de sostenibilitat i educació mediambiental. També en aquest col·legi hi ha hagut millores al pati d’Educació Infantil amb la posada a punt del tendal, la renovació del sòl de cautxú i també la zona de gespa artificial on han plantat un gran arbre per a donar ombra natural als menors.

Finalment, a l’Escola Infantil Municipal EMUFI (per a bebés de 0 a 3 anys) han fet treballs d’adequació de les instal·lacions, tant interior com exterior amb el pintat de la tanca exterior. I al pati de jocs han cobert tot el sòl amb un paviment de cautxú com els dels parcs infantils per a donar més seguretat als menors en els seus jocs.

En aquesta franja d’edat cal recordar que els dos centres educatius, tant Balcó de Finestrat com Puig Campana, disposen d’aula infantil per a xiquets/es de 2 anys.

Primera jornada escolar

Quasi 700 escolars, més de 400 en el CEIP Balcó de Finestrat, prop de 200 en el CEIP Puig Campana i 35 a l’Escola Infantil Municipal (EMUFI) per a menors de 3 anys han tornat a les aules. Així arranca el curs 2021-2022 seguint els protocols de seguretat i prevenció marcats des de la Conselleria d’Educació per a contindre la pandèmia.

Igualment, tal com es va establir des del curs passat per part de l’Ajuntament, segueix a la disposició dels centres escolars els purificadors d’aire per a totes les aules i una persona que s’encarregara de la desinfecció i la neteja de les zones de major contacte dels col·les. També de manera periòdica els serveis tècnics municipals desinfecten els patis i els exteriors dels centres.

Aquest dimecres, 8 de setembre, també comença l’entrada escalonada de més de 350 alumnes que cursen Educació Secundària (ESO), Batxillerat i Cicles Formatius en diferents centres de la Marina Baixa. “A l’espera que la Conselleria agilite els tràmits per a començar les obres del primer Institut de Finestrat”, va concloure l’alcalde.

(GABINET PREMSA. 8.9.2021)