Torna la màgia de la nit de Sant Joan a la Cala de Finestrat

Finestrat cedirà la Borsa de Treball Temporal de Policies Locals per a reforçar la plantilla de 7 ajuntaments d’Alacant i València
22/06/2022
Aquest diumenge 26, vesprada de rialles al Golf Bahía amb “Jam de Improvivencia”
22/06/2022

HI HAURÀ UN DISPOSITIU ESPECIAL DE SEGURETAT, SOCORRISME, ATENCIÓ MÈDICA I NETEJA PER A LA POSADA A PUNT DE LA PLATJA L’ENDEMÀ, FESTIU 24

Des de la Regidoria de Festes ja ho tenen tot a punt per a celebrar aquest pròxim dijous, 23 de juny, la tradicional “Nit de Sant Joan” a la Cala de Finestrat. Els actes començaran a les 18.00 hores amb una sessió de zumba, després disc infantil fins a les 21.00 hores i, a partir de les 23.00, gran festa amb l’orquestra “La Iguana”. Aquesta programació inclou un parèntesi obligat a mitjanit per a participar en la tradició de saltar les ones i demanar desitjos.

Per a coordinar tots els dispositius de seguretat, neteja i Festes de cara a aquest multitudinari acte, l’edil de l’àrea, Héctor Baldó, i l’edil de Seguretat, Mª Dolores Viudes, van convocar als representants d’aquests departaments a una reunió organitzativa. “Ja ho tenim tot a punt per a la nit més màgica de l’any. Com sabeu, la Nit de Sant Joan és tot un clàssic en la nostra Cala de Finestrat i enguany esperem encara més afluència de públic pels 2 anys de parèntesi obligat a causa de la pandèmia i perquè el divendres 24 és festiu. Per tant, un any més, despleguem un dispositiu especial de reforç de seguretat, neteja i Festes per a aqueixa nit i també perquè la platja estiga a punt a 1a hora del dia per a veïns i banyistes”, va indicar Baldó.

El dispositiu de seguretat comptarà amb 30 efectius de la Policia Local i Guàrdia Civil. També hi haurà reforç especial de socorrisme fins a passada la mitjanit, incloent la presència de vehicle ambulància, hospital de campanya i equip mèdic de servei.

El trànsit romandrà tallat en el tram frontal de la platja des de les 18.00 hores, entre la rotonda de l’Avinguda Marina Baixa de la Cala de Finestrat i l’Avinguda Mariners de La Vila Joiosa, per a evitar col·lapse de vehicles i així garantir la seguretat del trànsit per als vianants.

En matèria de neteja habilitaran diversos lavabos públics i també hi haurà brigada especial de neteja durant l’acte i al final del mateix per a deixar la platja a punt per als primers banyistes de la jornada.

Quant a les mesures de seguretat establides per a aqueixa jornada tan especial, no està permés fer foc, ni usar fanalets voladors; no es podrà accedir amb llenya, fusta o envasos vidre, per a evitar riscos en l’arena. “I no es pot fumar perquè tal com vam establir des de l’Ajuntament a l’estiu de 2020, la Cala de Finestrat és una platja lliure de fums. Per la salut de tots i també per preservar el bon estat de l’arena”.

Finalment, el regidor de Festes, Héctor Baldó, va animar a la població de Finestrat i de tota la comarca a vindre aquest dijous a la Cala per a complir la tradició de saltar les ones. “La nostra platja ofereix un marc incomparable i enguany encara més si cap perquè en els últims mesos estrenem passeig i segur que sorprendrà a tots els que vingueu a acompanyar-nos aqueixa nit”.

(GABINET PREMSA.20.6.2022)