Torna “FINESTRAT COSTA BLANCA TRAILS” amb la participació de més de 6. 000 corredors de tot el món

Els cursos municipals de la Regidoria d’Educació de Finestrat tornen a penjar el cartell de “Complet”
14/11/2023
Adeqüem el Tram de l’ombria de la Sendera Circular del Puig Campana
17/11/2023

6 CURSES. 248 QUILÒMETRES. I EN EL CENTRE, COM SEMPRE, EL PUIG CAMPANA COM A PROTAGONISTA

L’alcalde de Finestrat Juanfran Pérez Llorca i el diputat provincial d’Esports, Bernabé Cano han presentat aquest matí tots els detalls d’aquest esdeveniment que destaca per l’espectacularitat de l’entorn natural, la duresa de l’itinerari i la proximitat a la mar. També han sigut presents la regidora d’Esports i Seguretat, Bea Quintillán, i el director tècnic de la prova, Romualdo Doménech.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE JUANFRAN PÉREZ LLORCA , ACÍ

“Estem davant l’esdeveniment esportiu de l’any a Finestrat i un dels més importants de la Comunitat”, va assenyalar l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca. Igualment va afegir que “portem des de fa més de 6 anys amb la Finestrat Costa Blanca Trails, una gran aposta però que no va ser la primera, perquè ja teníem el Quilòmetre Vertical. Aquesta era una aposta competitiva sabent que a més de fomentar l’esport anàvem a fomentar el turisme. Es coneixia La Cala de Finestrat i era l’hora d’apostar per la localitat i sobretot pel nostre Puig Campana i el nostre entorn natural i el nostre centre històric. Això posa en valor el nostre comerç local, la nostra restauració i abans de res Finestrat. Agrair a tots els voluntaris que participen en aquesta prova i sobretot a tots els mitjans que posa a la disposició la Diputació d’Alacant.”

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DEL DIPUTAT PROVINCIAL D’ESPORTS BERNABÉ CANO, ACÍ

Per la seua part el diputat provincial d’Esports, Bernabé Cano va posar l’accent que “aquest esdeveniment converteix a Finestrat aquest cap de setmana en el referent de l’esport del matí, de les trails més prestigioses del país, i per tant la Diputació ha de ser ací i apostar per aquests esdeveniments. La Diputació té tres objectius: promocionar la província d’Alacant, promocionar Costa Blanca i en aquest cas promocionar Finestrat; com a segon objectiu retornar eixa inversió econòmica en el municipi i com últim objectiu tindre una prova, en aquest cas de muntanya, de molt de nivell.”

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE LA REGIDORA D’ESPORTS, BEA QUINTILLÁN, ACÍ 

La regidora d’Esports i Seguretat, Bea Quintillán es va mostrar “orgullosa de viure, per primera vegada com a regidora d’esports, aquesta 6a edició de la Finestrat Costa Blanca Trails amb 6 carreres, més de 1600 corredors i més de 5.000 persones entre acompanyants, veïns i amants dels esports de muntanya. Per a això tenim preparat un dispositiu de seguretat, Policia Local, Protecció Civil, ambulàncies perquè tot vaja amb la seua normalitat. Igualment hem ampliat les places de pàrquing perquè la gent puga accedir a les proves sense problemes. Vull agrair a l’organització d’aquest esdeveniment que continue triant Finestrat per a la realització d’aquestes proves. I felicitar per endavant els més de 20 corredors locals que s’han inscrit en les diferents curses”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DEL DIRECTOR TÈCNIC, ROMUALDO DOMÉNECH, ACÍ

Finalment, el director tècnic Romualdo Doménech va apuntar que “any rere any es treballa per a situar a Alacant i les seues muntanyes en el calendari de trail no sols nacional sinó també internacional, amb l’objectiu de consolidar a Finestrat Costa Blanca Trails com la prova per excel·lència de la zona quant a distàncies, desnivells acumulats i zones per les quals discorren les proves. Enguany estem especialment satisfets per la rapidesa en la qual es van esgotar els dorsals en totes les carreres i perquè més del 50% d’inscrits ho estan en les dues grans trails com la de 103K i la ultra de 65K. També cal destacar que la Gran Trail Costa Blanca de 103k i la Marató Costa Blanca de 41K estan dins del circuit Alpin Ultres que aglutina una de les carreres més tècniques d’Espanya”.

“Finestrat Costa Blanca Trails”:

La prova Costa Blanca Trails compta amb 6 modalitats de carreres que tenen com a principal atractiu el seu recorregut per les muntanyes que coronen la Costa Blanca. Sens dubte, la prova estrella és el Gran Trail Costa Blanca 103 amb la possibilitat de Relleus x2K. Això dona l’oportunitat de participar en equips de dos fomentant la companyonia i impulsant el treball en conjunt, repartint l’esforç, però multiplicant les ganes d’arribar junts a meta.

Recorreran des del Puig Campana fins al pic de la serra d’Aitana com a punt més alt de la província passant per la Serrella, la Mallada del llop, el pic Serrella, Pla de la Casa i el Recingle Alt.

Li segueix de prop l’Ultra Trail Costa Blanca en la modalitat de 65K.

La Marató Costa Blanca 41K alberga la màgia del cim més vistós, la del Puig Campana, passant per les parets del Ponoig i paratges com el Port de l’Arch i el Goleró.

Per a tancar el cap de setmana esportiu, Finestrat Costa Blanca Trails aposta també per distàncies més reduïdes sense perdre l’encant del terreny i oferint als participants un nivell concorde a les exigències de l’escenari alacantí en distàncies més assequibles. Per això, tanquen el cartell de carreres el Trail Puig Campana amb un total de 21 quilòmetres i més de 1.500 metres de desnivell positiu i el Mini Trail Finestrat de 18 quilòmetres circumval·lant les faldes del Puig Campana, passant pel Coll de Llamp i el Coll de Sacarest.

Corredors destacats a la Finestrat Costa Blanca Trails 2022

En aquesta edició participen corredors de diferents nacionalitats, sobretot europeus i de diverses províncies d’Espanya.

També tenim una àmplia participació de corredors locals, amb més de 20 inscrits i encapçalats per Vicente Llorca Climent “El Tato” que correrà la Gran Trail Costa Blanca de 103 quilòmetres amb 5.900 metres de desnivell positiu.

En definitiva, 6 proves repartides durant 24 hores, divendres i dissabte, 1.600 participants recorrent quasi 250 quilòmetres que sumen totes les distàncies. resistència, duresa, bellesa, proximitat a la mar, ganes de superar-se.

(Gabinet Premsa.14.11.2023)