Tot a punt per a la “Costa Blanca Trails” que reunix a més de 1.000 corredors aquest cap de setmana a Finestrat

Finestrat comença a renovar la flota de vehicles de residus sòlids urbans
08/11/2017
Joventut organitza una escapada a Sierra Nevada de l’1 al 4 de març
09/11/2017

Tot a punt per a la “Costa Blanca Trails” que es disputa aquest cap de setmana a Finestrat amb més de 1.000 inscrits. A les 22:00 hores d’ahir es van tancar les inscripcions amb 1.040 participants: 151 corredors de l’Ultra de 102 quilòmetres; 163 per a l’Ultra de 65k; 372 en la Marató de 40 km i 354 en la Trail de 18km. Aquestes carreres tenen com a punt d’eixida i meta la Plaça de la Unió Europea de Finestrat des d’on partiran els corredors de l’Ultra a les 00:00 hores del divendres; a les 6:30 hores del dissabte ho faran els de l’Ultra de 65K, mentres que el gros de participants eixiran a les 8:00 hores (Marató 40k) i a les 9:30 hores (Trail 18km). L’itinerarien les diverses modalitats de carrera els portarà per les principals cimes de la Marina Baixa com Puig Campana, Aitana i la Serrella, passant per diferents municipis de la comarca com Polop de la Marina, Benimantell, Benifato, Beniardà, Confrides, Sella i la localitat amfitriona, Finestrat.

Quant a les figures destacades que correran en l’Ultra 102 de la “Costa Blanca Trails” estan Gabi Valero, Álvaro Velázquez, Miguel Mataix, Pep Signes, Alberto Plazas, Jessica Mataix, Belén Agut o Miryam Talens . En els 65km destaquen Emili Sellés, José Antonio Luna, Xavier Tomás Esmel o Yolanda Valent. Altres prestigiosos corredors que es donaran cita aquest cap de setmana a Finestrat són Javier Rodríguez, Josue Aran, Alejandro Córcoles, Carlos Pascual, José Carlos Marquina o Pablo Criado . També és important la presència de corredors locals, quasi trenta, la mitat d’ells del club CE El Portell de Finestrat.

En paraules del regidor d’Esports, David Alarcón, “estem molt il·lusionats perquè hem superat les xifres de participants dels últims anys amb més de 1.000 inscrits que vénen de tota Espanya i de més de 15 països de tot el món. Calculem que unes 2.000 persones visitaran la nostra localitat amb motiu d’aquest esdeveniment esportiu, la qual cosa tindrà un efecte molt positiu sobre la promoció turística i l’activitat econòmica local”. Quant al programa d’activitats confeccionat per a aquest cap de setmana començarà en la vesprada del divendres amb la xarrada de corredors d’elit a partir de les 18:00 hores a la sala d’actes de la Casa de Cultura. A continuació, un dels més prestigiosos guies de muntanya en els Pics d’Europa i corredor, Álvaro Ramos, junt amb Pablo Criado, corredor d’Ultra Trails en l’equip Team Scarpa-Grivel, conduiran un col·loqui sobre “Carreres per muntanya en entorns tècnics. Seguretat i tècnica”. En aquesta xarrada també està prevista la participació dels prestigiosos corredors Juanjo Larrotcha i Tere Nimes. I en el matí del dissabte, a partir de les 10:00 hores, hi haurà tallers de jocs tradicionals, ioga per a la família, mandales i art creatiu en la Plaça de la Unió Europea.

És important recordar que la puntuació aconseguida en la “Costa Blanca Trails” és vàlida per als corredors que aspiren a presentar la seua candidatura per a les carreres de l’Ultra Trail du Mont Blanc®. De fet, la modalitat 102K rep una qualificació de 5 punts, la 65K rep 4 punts i la 40K, 3puntos.

Finalment, l’edil d’Esports, també regidor de Seguretat, va informar que ja s’ha coordinat un dispositiu per a aqueix cap de setmana que comptarà amb els efectius de la Policia Local, Guàrdia civil, ambulància i l’helicòpter del Consorci Provincial de Bombers, “a més de 400 voluntaris que es bolcaran perquè el nostre entorn natural quede conforme estava al terme de totes aquestes carreres, perquè tan important és la seguretat i la promoció turística com la conservació del nostre medi ambient”. En concret, els clubs que col·laboren en la “Costa Blanca Trails” són el CE El Portell de Finestrat, a més del Club Marató de Crevillent, Grup de Muntanya de Calp, Club els Machacapiedras d’Elx, Club Trail Ponoig de Polop de la Marina i com a organitzador, el Club de Muntanya Repte 8000.

(GABINET DE PREMSA. 8.11.2017)