Tenim guanyadors de la II edició de “FAP-FINESTRAT ART PÚBLICO”

Arranquem el mes d’agost amb la Cala de Finestrat com a referència d’accessibilitat, lliure de fums i amb una xarxa wifi gratuïta
02/08/2022
Dansa Espanyola i Teatre Familiar a l’ESTIU CULTURAL a la Cala
03/08/2022

FAP COMPTE AMB EL SUPORT DE LA UNIVERSITAT MIGUEL HERNÁNDEZ D’ELX I EL MUSEU D’ART CONTEMPORANI D’ALACANT

Es van presentar 27 projectes i ara ja tenim als guanyadors de la II Edició de “FAP-Finestrat Art Públic”

En la Modalitat Alumnes de la Facultat de Belles arts de la Universitat Miguel Hernández, el premi ha sigut per al projecte TRAMPOLÍ, de l’artista Ramón María de Cárdenas Olivares.

La idea consisteix a intervindre artísticament en diverses zones determinades de Finestrat. En aquest cas s’ha proposat una escultura d’un trampolí com a personatge principal d’aquesta intervenció pública. S’instal·laran en tres espais de la localitat.

La peça funciona com a metàfora en la incertesa dels propis estudiants i el seu futur professional.

En la Modalitat general, el premi ha recaigut en el projecte ÀMFORA DE FINESTRAT, dels artistes Eva Barbancho Márquez i Juan Guarch Pérez

La idea consisteix aprofitar un mur d’un edifici de la Cala de Finestrat per al disseny d’un mural correspon a una àmfora feta d’argila sobre la qual es

representen jeroglífics que conten històries sobre Finestrat.

El certamen FINESTRAT ART PÚBLICO compleix la II convocatòria i està coordinat artísticament pel creador Miguel Alejos. La I edició va generar un espai de creació i col·lectivitat en zona coneguda com La Placeta amb l’obra del guanyador Alberto Feijoo. El regidor de Cultura, Héctor Baldó, “va agrair la participació de tots els artistes que s’han presentat a aquesta edició, més de …. En la I edició, que va ser encara en pandèmia, es van presentar 30 obres. Encara hui es pot visitar l’obra guanyadora, Finestrat Collage Club, a la Placeta. I ara ja tenim guanyadors en aquesta nova convocatòria oberta a artistes en actiu, sense restriccions d’edat o procedència, i també als estudiants de Belles arts, comptant amb el suport de la Universitat Miguel Hernández i, com a novetat, amb el MACA, Museu d’Art Contemporani d’Alacant. Per tant, confluiran en el temps l’obra guanyadora de la I edició (exposada fins a març de 2023) amb l’obra guanyadora d’aquesta 2a edició que s’implantarà el mes vinent d’octubre”.

Hi ha dues modalitats de participació: Premi general dotat amb 3.000€ per a Artistes en actiu i, amb l’objectiu de promocionar a joves talents, hi haurà una modalitat específica oberta a l’alumnat del Grau o Màster en la Facultat de Belles arts d’Altea amb una dotació de 2.000€. En aquestes quanties ja es contemplen les despeses de producció, muntatge i cessió de drets de reproducció de l’obra, entre altres. Es podrà participar de manera individual o col·lectiva presentant únicament un projecte.

La comissió avaluadora estava composta per representants municipals com el 1r tinent d’alcalde, Víctor Darío Llinares, la regidora d’Educació, Mª Dolores Viudes, l’edil de Cultura i el cap del departament, Héctor Baldó; també la Presidenta de l’Associació ARTFIN, Gemma Llinares; el Vicedegà de projecció de la Facultat de Belles arts de la Universitat Miguel Hernández David Vila i Rosa Castells, Directora del Museu d’Art Contemporani d’Alacant.

GABINET DE PREMSA (02-08-2022)