Tallers de Robòtica al Centre Juvenil Finestrat

“Viento del Este”, el tribut a Mary Poppins de Taules Teatre, aquest dissabte a Finestrat
22/07/2022
Aquest divendres arriba a Finestrat l’orquestra ADDA SIMFÒNICA DE LA DIPUTACIÓ D’ALACANT
22/07/2022

REALITAT VIRTUAL, PROGRAMACIÓ DE VIDEOJOCS I DRONS SÓN LES TEMÀTIQUES PER ALS TALLERS DE ROBÒTICA QUE ORGANITZA LA REGIDORIA DE JOVENTUT DE FINESTRAT

Hui va tindre lloc en el Centre Juvenil Finestrat la 1a sessió dels tallers de Robòtica que organitza la Regidoria de Joventut. L’objectiu d’aquesta iniciativa és familiaritzar als xiquets/es amb l’ús de les tecnologies com a eines d’emprenedoria. Per a això, creen un ambient lúdic en el qual els participants es diverteixen mentre van prenent consciència que, a més d’usuaris finals, poden ser creadors i desenvolupadors, preparant-los així per a un millor futur laboral. Els tallers estan dirigits a adolescents i joves de 10 a 18 anys i encara queden places disponibles per a les pròximes sessions.

La 1a sessió ha estat dedicada a Realitat Virtual amb el títol “Viu una altra realitat“. Van utilitzar ulleres d’Oculus per a introduir als participants en els conceptes bàsic d’aquesta tecnologia. Des de diferenciar els conceptes de realitat i realitat virtual fins a saber com és el funcionament de les ulleres. Després van usar les ulleres per a fer un viatge per l’espai, visitant diversos planetes i compartint coneixements dels mateixos de manera immersiva. També van tindre l’experiència de viatjar en muntanya russa per damunt de la mar. Va finalitzar el taller permetent-los jugar videojocs en mons virtuals i així experimentar la sensació d’estar dins de l’entorn del joc. En l’obertura al taller va ser present l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca i el Primer Tinent, Víctor Darío Llinares.

DESENVOLUPA EL TEU PROPI VIDEOJOC. Dijous 21

En el taller de programació de videojocs d’aquest dijous, dia 21, utilitzaran diferents plataformes de codis en bloc perquè els participants aprenguen a crear un personatge, un escenari, regles de jocs i codificar la mecànica i interacció del joc. Després tots jugaran amb els jocs creats per ells/es mateixos/es. L’objectiu principal: entendre que a més de ser jugador poden ser creadors de videojocs, la qual cosa, tenint en compte l’auge en creixement que té aquesta indústria, és una experiència que els pot obrir un camí cap al seu futur laboral.

AUTOMATITZACIÓ DE DRON. 11 d’agost

En el taller de drons l’objectiu principal, a més de la diversió, és l’aprenentatge de codificació per a pilotar de manera autònoma un dron. No es requereixen comandaments, sinó aprendre el llenguatge de programació perquè el dron realitze només els vols. Finalitza el taller amb carreres de drons, vols en circuit o vols lliures, dependrà del grup i la seua habilitat.