Suport de l’Ajuntament de Finestrat a AFEM, Associació de Malalts Mentals de la Marina Baixa

Dos referents internacionals del món del jazz, Lolo García i Juan Munguía, actuen aquest divendres al Castell de Finestrat
05/08/2021
Segueixen obertes les inscripcions a la Trail Nocturna Faldes del Puig Campana del 21 d’agost
06/08/2021

L’alcalde de Finestrat, Juanfran Pérez Llorca i el president d’AFEM (Associació de Familiars de/i malalts mentals de la Marina Baixa) José María Zahonero Amat, van signar el conveni de col·laboració mitjançant el qual l’Ajuntament donarà suport als programes i activitats que porten davant des d’aquesta institució per a les persones afectades per una malaltia mental. En el moment de la signatura també va ser present el Secretari de l’entitat, Eusebio González, el Vocal, José Manuel Berlanga, i la regidora de Benestar Social, María Llorca.

Tal com estableix el document, amb aquesta col·laboració des de l’Ajuntament aportaran 500€ per a ajudar a l’associació AFEM en l’organització de programes orientats a la rehabilitació psicosocial i ocupacional, accions formatives, activitats d’oci i temps lliure, atenció domiciliària, escola de famílies, a més de sensibilització sobre la salut mental.

Al final de la signatura l’edil de Benestar Social, María Llorca, va explicar que “la malaltia mental és una realitat que es troba en la societat i ens afecta a tots. Per això, des de l’Ajuntament comencem a col·laborar econòmicament amb AFEM perquè estan fent una labor molt important en defensa dels drets de les persones amb malaltia mental i també per a desenvolupar programes dirigits a evitar el seu aïllament social, fomentar la seua autonomia, orientar-los en la cerca d’ocupació i acompanyar-los en tot moment. Aquesta labor posa també el focus en la sensibilització de la ciutadania sobre les malalties mentals mitjançant informació i donant-los visibilitat. Per això, hui ens hem compromés a donar-los suport també en les accions que posen en marxa el pròxim 10 d’octubre amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE LA REGIDORA , MARÍA LLORCA

(GABINET PREMSA. 5.8.2021)

Des de la seua fundació en 1997, AFEM proporciona assistència i assessora a les persones amb malaltia mental i a les seues famílies. Actualment ofereix serveis de suport psicològic, social i terapèutic, realitza labors de coordinació i de derivació de casos amb els serveis sociosanitaris i desenvolupa diversos programes com els citats anteriorment.