Seguix endavant la campanya “Per un Finestrat + net, lliure d’excrements canins”

Butlletí Serveis Tècnics i obres en execució: Agost 2018
24/09/2018
Finestrat recuperarà dues parcel·les dotacionals entre la Cala i el Bulevard i consensuarà el seu ús amb els veïns
26/09/2018

Des de l’Ajuntament de Finestrat seguix endavant la campanya “Per un Finestrat més net, lliure d’excrements canins” mitjançant la qual la Policia Local està realitzant el control i sanció d’aquells casos en els quals s’incomplix la normativa que obliga, entre altres qüestions, a recollir els excrements de les mascotes. Per a facilitar el compliment d’aquesta ordenança, des del consistori han renovat els dispensadors de borses, a més d’ampliar els punts en tot el terme municipal que engloba el nucli històric, la Cala i les urbanitzacions Terra Marina, Golf Bahía, Sierra Cortina i Balcó de Finestrat.

El regidor d’Obres i Serveis Tècnics de l’Ajuntament de Finestrat, Tomás Sellés, va explicar que els nous dispensadors presenten un sistema d’extracció més eficient, segur i pràctic “perquè les borses ixen d’una en una mentre que amb l’anterior sistema era molt freqüent que en intentar extraure una borsa isqueren més, la qual cosa generava una despesa innecessària. A més, hem ampliat les ubicacions a alguns carrers del nucli històric on no hi havia i també en urbanitzacions. Amb tot això, sense tindre l’obligació legal, estem posant al servei del ciutadà aquestes borses per a facilitar la recollida dels excrements de les seues mascotes i així, entre tots, col·laborar a mantindre el nostre municipi més net”.

Cal assenyalar que segons recull la normativa municipal és obligatori portar els elements de neteja com la borsa per a recollir els excrements i la botella d’aigua per a abocar sobre l’orina de la mascota. L’incompliment d’aquestes normes implica sancions a partir de 100’00€. Des de la Policia Local també vigilen qüestions com no portar el gos subjecte amb corretja, no posar-li el morrió en cas de ser races potencialment perilloses o deixar-los abandonats, la qual cosa comporta sancions des de 50 fins a 600’00€.

(GABINET PREMSA: 25.09.2018)