Segueixen els treballs de conservació de l’Església parroquial de Finestrat amb la rehabilitació de la coberta i la cúpula

Els cadets de l’Escola de Pilota s’imposen 6-1 a La Nucia en el campionat a llargues
04/06/2021
5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient a Finestrat
07/06/2021

L’AJUNTAMENT I LA DIÒCESI D’ORIOLA COL·LABOREN EN LA REHABILITACIÓ D’AQUESTES ESTRUCTURES

El pas dels anys i les inclemències meteorològiques han afectat la coberta i la cúpula de l’Església parroquial de Sant Bertomeu que data de l’any 1.752. Per a restaurar aquestes estructures, l’Ajuntament ha emprés els tràmits mitjançant la signatura d’un conveni de col·laboració amb el bisbat d’Oriola, del qual depén aquesta parròquia. Amb aquest document, rubricat per l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca i el capellà rector Sr. Vicente Castaño, el consistori aportarà 109.812,82 €, el 70% de l’import d’aquesta obra, mentre que el 30% restant, 47.062,63 €, serà aportat des del Bisbat. En el moment de la signatura del conveni també va ser present l’edil de Contractació, José Vicente Lloret, i per part de la Diòcesi, l’Ecònom, José Vicente Martínez Agulló i l’arquitecte, José Ramón Fuentes.

Al final de la signatura d’aquest conveni, l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, es va pronunciar de la següent manera: “Com a administració local vetlem per la conservació del patrimoni històric de la nostra localitat. L’església parroquial està catalogada com BRL, Bé de Rellevància Local. És el temple religiós més important de la nostra localitat, dedicat a un dels nostres patrons, Sant Bertomeu. Òbviament acusa la deterioració pel pas del temps, també per l’acció de la pluja i el vent. Així que és important intervindre ja i ho farem amb una aportació econòmica de 110.000€ per als treballs de rehabilitació de la coberta i la cúpula que s’executaran en col·laboració amb la Parròquia i el Bisbat d’Oriola, que aportaran el 30% restant”.

 

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE, JUANFRAN PÉREZ LLORCA, ACÍ

Les obres es concentraran en la zona de la coberta de l’edifici on es proposa la rehabilitació completa de la superfície que compon la teula ceràmica. S’impermeabilitzaran aquests elements per a evitar humitats, filtracions i atorgar al temple un nou acabat, durador i capaç de suportar les accions de l’aigua i del vent. En tot moment aquestes actuacions de sanejament, conservació i manteniment respectaran la imatge actual de l’església.

L’església de Finestrat es va obrir al culte en honor a Sant Bertomeu el 24 d’agost de 1.752, dia del patró. Aquesta no és la primera vegada que el consistori col·labora amb la Diòcesi d’Oriola-Alacant per a executar obres de conservació en el temple. Entre 2019 i 2020 van executar també de manera conjunta la rehabilitació i consolidació de les criptes, el reforç de les voltes i de tota la Sagristia (coberta i forjat) per a això el consistori va aportar més de 100.000€.

GABINET DE PREMSA (4.6.2021)