Reunió de Coordinació de Dispositius per a les Festes Patronals

Oferta Cursos de Valencià
04/08/2022
Finestrat rep 84 ordinadors a través d’una subvenció de més de 150.000€ de la Diputació d’Alacant
08/08/2022

Reunió de coordinació de tots els departaments municipals implicats en l’organització de les festes patronals que se celebraran del 18 al 21 d’agost i el dia 24, Sant Bertomeu .

Enguany a més hem d’afegir el cap de setmana anterior, del 12 al 14, on celebrarem la Gran Cordà de Finestrat el divendres 12 a les 10 de nit; el dia de les Paelles que serà dissabte 13; i el dia de la Pilota que tindrà lloc el diumenge 14.

El regidor de Festes, Héctor Baldó, va presidir aquesta trobada al qual també van assistir el Cap de la Policia Local, Agustín Rubio, així com representants del departament de Neteja viària, Serveis Tècnics, Festes i de la Comissió de Festes “La Llampuga”.

Durant aquestes festes patronals hi haurà un reforç especial de neteja de manera que les brigades passaran al matí i també a la vesprada. Així mateix, es reforçarà la neteja durant els recorreguts amb major participació de persones com la Cordà, les Paelles, i el dia de la Pilota. Per als dies de festes patronals pròpiament dites hi haurà reforç en l’ofrena floral, la desfilada de l’humor o els actes pirotècnics.

 

En paraules del regidor de Festes, Héctor Baldó, “són els dies més esperats de l’any i enguany encara més després de la pandèmia . El programa d’actes ja està tancat i ara, el que correspon, és coordinar a tots els departaments. Establir el dispositiu de seguretat, la senyalització, la neteja i muntatges de cadascun dels actes. El nostre objectiu sempre serà que les festes transcórreguen amb normalitat, sense incidències i garantint el gaudi de tots. A tots els veïns i visitants demanar-los que visquen aquestes festes amb moderació i que respecten les recomanacions de la Comissió, de l’Ajuntament i dels cossos de seguretat”.

En matèria de seguretat, també hi haurà un reforç especial de la Policia Local amb torns duplicats, servei d’ambulància, bombers en el cas del dia de la Gran Cordà, així com la Unitat de Vigilància Aèria (Dron) per a una major cobertura dels esdeveniments multitudinaris i pirotècnics. A més, des de la Regidoria de Seguretat Ciutadana van informar que estarà disponible el telèfon de contacte 24 hores amb la Policia Local de Finestrat (639620690).

Quant al trànsit de vehicles, el divendres 12 d’agost hi haurà corts al trànsit en horari de vesprada des de la Fonteta, a causa de la celebració de la Gran Cordà. El carrer Nou quedarà també tallat el Dia de les Paelles (13 d’agost) des de les 08.00 hores fins a la finalització de l’esdeveniment sobre les deu de la nit, ja que enguany també tenim Graellada. Quedarà tancat al trànsit també el carrer Fonteta el diumenge 14 per la celebració del dia de la Pilota.

Així mateix, des del dia 18, a les 12.00 hores, fins al 21 d’agost, quedarà prohibit l’accés del trànsit rodat al centre històric.

En paraules del regidor de Festes, Héctor Baldó, “són els dies més esperats de l’any i enguany encara més després de la pandèmia. El programa d’actes ja està tancat i ara, el que correspon, és coordinar a tots els departaments. Establir el dispositiu de seguretat, la senyalització, la neteja i muntatges de cadascun dels actes. El nostre objectiu sempre serà que les festes transcórreguen amb normalitat, sense incidències i garantint el gaudi de tots. A tots els veïns i visitants demanar-los que visquen aquestes festes amb moderació i que respecten les recomanacions de la Comissió, de l’Ajuntament i dels cossos de seguretat”.

GABINET DE PREMSA (03.08.22)