Reobri les seues portes el consultori mèdic de la Cala de Finestrat

Lucía González, del Club Taekwondo Finestrat, medalla d’or en el Campionat d’Espanya de poomsae
03/02/2022
245 noves lluminàries amb sistema LED per a renovar la il·luminació de Sierra Cortina a Finestrat
09/02/2022

L’ALCALDE I L’EDIL DE SANITAT VAN VISITAR LES DEPENDÈNCIES RECENTMENT AMPLIADES I REFORMADES ON ESPEREN QUE LA CONSELLERIA DOTE DE CONSULTA DE PEDIATRIA

Hui, dilluns 7 de febrer, ha reobert les seues portes el consultori mèdic de la Cala de Finestrat. Una vegada concloses les obres d’ampliació i reforma integral executades des de l’Ajuntament i després de finalitzar l’equipament per part de la Conselleria, les instal·lacions sanitàries tornen a donar servei a la població que resideix en la Cala i en part de les urbanitzacions de Finestrat. L’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, i la regidora de Sanitat, Nati Algado, van visitar hui aquestes dependències al costat de la gerent del Departament de Salut Marina Baixa, Rosa Louis Cereceda i la directora d’Atenció Primària, Mª Cruz Blázquez, als qui van traslladar la necessitat d’habilitar també ací consulta de Pediatria.

En paraules de l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, “estem satisfets perquè hui els veïns de la Cala i part de les urbanitzacions tornen a rebre la seua atenció primària en el consultori que els correspon perquè mentre han durat les obres estaven desplaçats a centres de salut d’altres localitats. És una obra important, més de 100.000€ d’inversió, que vam emprendre des de l’Ajuntament perquè urgia renovar aquestes instal·lacions. I, finalment, comptem amb el suport de la Conselleria de Sanitat. Amb aquestes obres hem modernitzat la instal·lació i hem guanyat en amplitud, en seguretat per a pacients i sanitaris i també en consultes ”, va afegir la primera autoritat local. “Per això, esperem que la Conselleria atenga les peticions dels veïns i d’aquest Ajuntament per a habilitar una consulta de Pediatria ací a la Cala”. Cal recordar que la consulta de Pediatria es ve prestant actualment només en el consultori del centre històric “el que requereix del desplaçament de moltes persones que no disposen de vehicle particular ni de suficients horaris de transport públic com per a desplaçar-se”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE, JUANFRAN PÉREZ LLORCA, ACÍ

Detalls obres consultori Cala

S’estima que el consultori auxiliar de la Cala dona servei a més de 1.800 targetes SIP a les quals cal sumar la població flotant que acudeix en períodes turístics. Les obres van començar l’estiu passat i han suposat, entre altres qüestions, l’ampliació de la superfície fins a 154m2 i la creació de 3 consultes (2 de metges i 1 d’Infermeria), una zona d’administració diferenciada, una sala d’espera més espaiosa, la renovació dels lavabos i també de la instal·lació elèctrica, de dades i de condicionament.

El pressupost de l’obra va ascendir a 103.931’90€ i compta amb una subvenció de 100.000€ des de la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana a través del PIAC (Programa d’Intervenció Arquitectònica en locals municipals destinats a prestació d’assistència sanitària en municipis de la Comunitat Valenciana).

El consultori mèdic està situat en l’Avinguda Marina Baixa, núm. 27, de la Cala de Finestrat i el telèfon d’atenció és 96 681 62 00.

(GABINET PREMSA.7.2.2022)