Recomanacions de la Regidoria de Sanitat de Finestrat per a fer front a l’onada de calor

“L’Escola Canta” a Finestrat dijous que ve 16 de juny
14/06/2022
Jornades escolars de reforestació a Finestrat amb motiu del “Dia Mundial del Medi Ambient”
14/06/2022

Estamos en la primera ola del calor del verano en España, que cumple los criterios de intensidad, extensión y duración, y que ha puesto en ALERTA por TEMPERATURAS EXTREMAS a Finestrat.

En palabras de la concejala de Sanidad, Nati Algado, “insistimos en la importancia de seguir las siguientes recomendaciones para evitar los efectos de la ola de calor que estamos viviendo estas jornadas”.

➡️ Beure molta aigua o líquids sense esperar a tindre set. Evitar les begudes alcohòliques, café, te o cola i les molt ensucrades.

➡️En els dies d’intensa calor romandre en llocs frescos , a l’ombra i si és possible passar almenys dues hores en algun lloc climatitzat.

➡️Baixar les persianes evitant que el sol entre directament . No òbriga les finestres quan la temperatura exterior és més alta.

➡️ Fer menjars lleugers perquè ajuden a reposar les sals perdudes per la suor (ensalades, fruites, verdures, gaspatxos o sucs).

➡️Evitar les activitats en l’exterior en les hores més caloroses, entre les 10.00 i les 17.00 hores, sobretot si les activitats són intenses.

➡️Extremar la precaució amb els col·lectius més vulnerables com els menors, els més majors i les persones que pateixen alguna malaltia.