Recepció a Heriberto Morales, veí de Finestrat i autor del llibre de poemes “Viento y latido”

Una Setmana Santa segura a Finestrat
26/03/2021
Finestrat obrirà el termini de sol·licitud de matrícula per a l’Escola Infantil Municipal EMUFI del 13 al 30 d’abril
30/03/2021

L’alcalde, Juanfran Pérez Llorca i l’edil de Cultura, Héctor Baldó, van rebre a Heriberto Morales, veí de Finestrat i autor del llibre de poemes “Viento y latido”, publicat des d’Ars Poética. Es tracta de la 2a obra d’aquest jove autor establert a Finestrat després de “Bajo la piel del mundo”. En aquesta recepció, la primera autoritat local li va transmetre tot el seu recolzament per a difondre la seua recent creació literària, a més de donar-lo a conèixer en la pròxima presentació que tindrà lloc a la Casa de Cultura el 9 d’abril. Per la seua part, l’autor ha donat varis exemplars de l’obra a la Biblioteca municipal “Els nostres mestres” per a la lectura de totes les persones aficionades a la poesia.

“Per a nosaltres sempre és un orgull comptar amb veïns que fan de la seua passió una creació per a compartir amb el públic como aquesta obra literària, la 2a per a Heriberto Morales, que arriba a més avalada per l’editorial Ars Poética. Així que des d’aquest Ajuntament li donem tot el nostre recolzament i li obrim la Casa de Cultura per a donar-la a conéixer en pròximes dates”, va assenyalar l’alcalde en aquesta recepció.

Amb un pròleg de Carlos Segarra, de “Los Rebeldes”, i editat per Ars Poética, consolidada editorial de tirada nacional, “Viento y latido” comença la seua història a Cadis amb 2 personatges: Viento y Lucía (batec). Mitjançant correus electrònics s’intercanvien poemes i la trama de l’obra transcorre a través d’eixes conversacions virtuals fins a arribar un final d’allò més inesperat. Quan a la tècnica, els lectors es trobaran diverses mètriques amb les octaves reals, cal·ligrames, prosa poètica, dècimes… un ventall de mètriques  clàssiques amb un llenguatge molt modern i una història contemporània d’empoderament molt entretinguda per a tots els públics.

(GABINETE DE PRENSA: 29.3.2021)

Més sobre l’autor

Heriberto Morales Vindel (Madrid, 1976) Treballa com a funerari des de fa 12 anys a la Marina Baixa. Sobre l’any 2000 comença a llegir i estudiar la poesia dels clàssics i a assistir a tallers literaris. Ha col·laborat en curtmetratges i obres teatrals com a actor, ajudant i director. Durant els últims vint anys ha realitzat i participat en diversos recitals poètics on la música en viu, l’ús de les noves tecnologies audiovisuals i el curat treball escènic acompanyen la lectura dels versos.

Va formar part del quadre flamenc Poètic-musical “Generació Perduda” i el grup de RAP “Samurai Poesia Urbana”, arribant a ser grup teloner de “Mucho muchacho & Cookin´ soul” a Benidorm. Va fer el treball de restauració de la sepultura del poeta oriolà Miguel Hernández l’any del centenari del seu naixement. Viu a Finestrat (Alacant) on coedita “Escriptores Independientes Marina Baixa” al costat de la psicòloga i poeta María Meilán Castro on realitza la gestió cultural del cicle de poesia d’aquesta.