Projecte pioner de gestió intel·ligent al Puig Campana per a millorar la seguretat i la conservació del medi ambient

Finestrat publicarà les seues dades meteorològiques en temps real
16/10/2017
El dilluns comencen les obres per a millorar la CV-767 que unix la Cala i el nucli històric
18/10/2017

EL DIPUTAT DE PROMOCIÓ TURÍSTICA ES VA REUNIR AMB L’ALCALDE I ANUNCIA UNA LÍNIA D’AJUDES PER A INICIAR EL PROJECTE “DESTINACIÓ TURÍSTICA INTEL·LIGENT” AL PUIG CAMPANA

Finestrat implantarà un projecte pioner al Puig Campana per a millorar la seguretat, la conservació del medi ambient i la promoció d’aquest entorn natural. Així ho ha anunciat hui l’alcalde de Finestrat, Juan Francisco Pérez, al terme de la reunió de treball mantinguda amb el Vicepresident 1r i Diputat de promoció turística, Eduardo Dolón, per a exposar-li el projecte que permetrà convertir la localitat en un dels principals Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana.

Una de les principals línies que contempla aquesta nova iniciativa, en la qual el Patronat Costa Blanca col·laborarà de forma específica, se centrarà en el paratge natural del Puig Campana i en els entorns mediambientals del municipi. En aquests espais es duran a terme distintes accions encaminades a la seua posada en valor, conservació i difusió, a la millora de la seguretat i integritat dels usuaris, així com al foment de l’accés a nous productes i serveis.

En paraules de l’alcalde, Juan Francisco Pérez, “es tracta d’un projecte pioner i molt ambiciós en la nostra emblemàtica muntanya del Puig Campana i per al qual hem demanat la col·laboració del Patronat”. En el marc de l’estratègia de “Destinació Turística Intel·ligent” des del consistori busquen projectes palpables que redunden en el benefici de turistes i veïns. Respecte d’això, l’alcalde va posar com a exemple la contractació de senyal wifi a la platja per a la seua posada en marxa en pròximes dates. “I en el Puig Campana volem dotar de connectivitat totes les rutes senderistes per a potenciar tres aspectes fonamentals: la seguretat, la conservació del medi ambient amb balises intel·ligents per a evitar elements invasius com a cintes o pintura en les proves de muntanya i la promoció de la destinació perquè en dotar de connectivitat el Puig Campana els visitants podran compartir les seues experiències en temps real a través d’Internet”. Finestrat es converteix així en el laboratori d’aquest projecte pilot “comptant amb el suport del Patronat de Turisme Costa Blanca, a què estem molt agraïts per la seua acollida tan positiva”, va afirmar l’alcalde “i la col·laboració que s’ha tingut des del principi del projecte des de l’Agència Valenciana de Turisme”.

Per la seua banda, el Vicepresident 1r i Diputat de Promoció Turística, Eduardo Dolón, va anunciar una línia d’ajudes econòmiques per a desenvolupar la 1a fase d’aquest projecte pioner per a desenvolupar en l’exercici 2018. “A Finestrat saben el que volen. Tenen un pla estratègic molt clar, el projecte té unes singularitats molt potents i ens hem compromés amb l’alcalde per a impulsar el seu començament amb una ajuda econòmica que es quantificarà en els pròxims dies. Només hi ha un precedent a Benidorm amb la implantació del primer Big Data turístic a través del wifi a la platja. Ara, considerem essencial fer un pas més i ampliar la nostra ràdio d’actuació a l’interior de la província, quelcom que farem gràcies a aquesta proposta”, va indicar Dolón.

A més de la connectivitat en l’àrea natural del Puig Campana i el sistema intel·ligent de balises, des del consistori s’està treballant en altres possibilitats com les experiències interactives del tipus realitat augmentada i 3D, tours virtuals i la digitalització de les sendes i les rutes cicloturistes per a descarregar en els dispositius mòbils. “En definitiva, es tracta de què el visitant puga accedir des del seu mòbil a informació sobre el punt on es troba, per on segueix la ruta, quant temps li queda per a culminar-la, nivell de dificultat, avisos d’incendis o inclemències meteorològiques en el cas que els haguera. Aquestes possibilitats ajuden a la conservació de l’entorn perquè ens facilita informació en temps real del seu estat. I també contribueix a la seua promoció perquè qualsevol persona, des de qualsevol punt del món, pot accedir al nostre entorn natural a través d’Internet.”

(GABINET PREMSA.17.10.2017)