Prop del 45% d’establiments de restauració de Finestrat obrin les seues terrasses conforme estableix la normativa estatal en la Fase 1

Finestrat passa a la Fase 1 del Pla de Desescalada que comença el dilluns 11 de maig.
11/05/2020
La Comissió Tècnica per a la valoració de les ajudes del lloguer es reuneix per a valorar l’estat de les sol·licituds presentades
14/05/2020

Dia 1 de la Fase 1 de la desescalada a Finestrat i prop del 45% dels bars i restaurants locals han obert les seues terrasses tal com estableix la normativa del Govern Central.
Així ho va afirmar l’alcalde, Juan Francisco Pérez, després de la visita que va realitzar este matí als establiments d’hostaleria i restauració junt la regidora d’Empresa, Donna Rebecca Plummer, i diversos tècnics municipals. “En aquesta primera jornada hem volgut transmetre molt ànim i suport a l’empresariat local, va assenyalar l’alcalde, i també aclarir els dubtes que pogueren tindre entorn d’aquesta obertura inicial”.

Segons va afirmar l’alcalde entorn del 40-45% dels establiments de Finestrat han decidit obrir les seues terrasses complint les exigències del Govern Central. “No obstant això, estimem que més del 55% de l’empresariat d’aquest sector ha decidit mantindre baixada la persiana perquè, segons ens han traslladat, els resulta molt difícil obrir amb el número limitat de taules en terrassa”. En aquest sentit, l’alcalde els va demanar paciència “perquè si tot es continua fent conforme estableixen les autoritats sanitàries podrem tornar progressivament a la normalitat”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE, JUAN FRANCISCO PÉREZ, ACÍ

Com a mesura de suport l’Ajuntament no cobrarà la taxa d’ocupació de taules i cadires i permet, des de hui mateix, l’ocupació en el tram de vianants de la Cala des de migdia. “Dins de les nostres possibilitats hem adoptat aquestes mesures per a, d’alguna manera, compensar les pèrdues milionàries que està tenint el sector en la nostra localitat”.

(GABINET PREMSA.11.5.2020)