Prop de 200 persones s’apunten als cursos municipals d’Idiomes i Reforç Escolar de Finestrat

Finestrat acull un “Desdejuni Igualtat 365” el dijous 28 d’octubre al Viver d’Empreses
20/10/2021
Nova donació solidària de l’Associació britànica Giving6Giving als Serveis Socials de Finestrat
21/10/2021

Prop de 200 persones s’han apuntat als cursos d’Idiomes i de Reforç Escolar que organitza la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Finestrat. Les classes han començat aquesta setmana en el Centre Juvenil on s’imparteix valencià, anglés, espanyol per a facilitar la integració dels residents d’una altra nacionalitat i també classes de repàs per a estudiants de Primària i de Secundària.

La regidora d’Educació, Mª Dolores Viudes, va estar en la primera sessió al costat de la regidora de Joventut, Nati Algado, per a donar la benvinguda als estudiants del curs 2021-2022. “Al cap d’un any molt difícil i amb moltes restriccions d’aforament seguim amb la nostra oferta formativa i ho fem penjant el cartell de complet en pràcticament totes les classes”, va indicar l’edil d’Educació. “És cert que queden algunes places puntuals però la resposta ha sigut, una vegada més, magnífica i estem molt il·lusionats amb aquesta participació”. Aquestes classes s’impartixen des d’octubre fins a maig al Centre Juvenil Finestrat (carrer Fonteta, 36).

La regidora també va recordar que de manera conjunta les Regidories d’Educació i de Joventut han organitzat cursos intensius de valencià per a obtindre el nivell C1 i C2 de la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià (JQCV). “I en les dues edicions hem esgotat les places. Així que continuem apostant per aquesta formació i amb la vista posada a ajudar els nostres veïns a aconseguir certificacions oficials per a obrir-los portes del mercat laboral”.

 PODEU ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE LA REGIDORA D’EDUCACIÓ, Mª DOLORES VIUDES, ACÍ

L’oferta formativa compta amb el suport de la Diputació d’Alacant mitjançant una subvenció de 3.191€ per als cursos d’espanyol dins de la Convocatòria de Subvencions a Ajuntaments amb destinació a projectes, programes i activitats en matèria de residents internacionals (anualitat 2021). “Per tant, molt agraïts a la institució provincial per aquest suport que ens fa més fàcil la integració de totes les persones que han triat Finestrat com la seua llar”. En aquest cas és significativa la diversitat de nacionalitats presents a les aules d’espanyol com a russos, polonesos, belgues, francesos, anglesos i danesos.

Per a més informació sobre els cursos podeu contactar enviant un correu a l’adreça alloret@finestrat.org

(GABINET DE PREMSA 20.10.2021)