Prop de 100 empreses de Finestrat cobren aquesta setmana les ajudes del “Pla Resistir”

Les sènior del Club Voleibol Finestrat reprenen la competició amb una contundent victòria per 3 sets a 0
23/03/2021
Primaprix, el outlet espanyol de primeres marques de gran consum, obri a Finestrat
25/03/2021

Prop de 100 autònoms i microempreses de Finestrat cobren aquesta setmana les ajudes del “Pla Resistir”. Així ho va informar l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca. Més del 90% de les sol·licituds presentades, un total de 121, han sigut resoltes de manera favorable. Per tant, durant aquesta setmana els beneficiaris rebran aquestes ajudes directes que oscil·len entre els 2.000 i els 3.600€. Cal destacar que el municipi de Finestrat és un dels primers de la Marina Baixa a convocar aquestes ajudes i començar a abonar-les.

En paraules de l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, “per a problemes urgents, solucions urgents. En menys d’un mes des de la convocatòria del Pla Resistir ja estem abonant a microempreses i autònoms locals les ajudes per a mitigar el greu impacte econòmic que estan patint els negocis pels tancaments i les restriccions. Per descomptat, molt agraït a tots els treballadors municipals que han demostrat que aquest Ajuntament està a l’altura de l’emergència sanitària i socioeconòmica que estem vivint. Hem sigut un dels primers municipis de la Marina Baixa a convocar les ajudes. El 16 de març va finalitzar el termini, el 17 celebrem la Comissió avaluadora, el 18 aprovem el llistat de beneficiaris per Junta de Govern i ja hem començat a pagar”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE ACÍ

Pla d’Ajudes 2021

L’Ajuntament va destinar l’any passat 1 milió d’euros per a pal·liar els efectes d’aquesta crisi socioeconòmica. I per a 2021 està previst destinar més de 1’5 milions entre el consignat en els pressupostos municipals i els romanents de Tresoreria a continuar mitigant l’impacte d’aquesta crisi mitjançant ajudes per als serveis socials de Finestrat, aportacions en alimentació, prestacions econòmiques individualitzades (PEIS) i ajudes al lloguer. També es contempla la bonificació dels rebuts del Fem i de l’IBI i rebaixar l’impost ICIO per a empreses amb la finalitat de generar noves ocupacions en la localitat. “Fins i tot tenim previst convocar un nou pla local de suport a empreses i autònoms. Ja ho vam dir en el seu moment: mentre hi haja crisi des de l’administració local continuarem treballant per a fer costat a famílies i empreses de Finestrat”, va concloure l’alcalde.

En tot cas, les ajudes d’àmbit local o les que pròximament també oferirà la Diputació Provincial d’Alacant seran compatibles amb les ajudes rebudes des del “Pla Resistir”.

GABINET DE PREMSA (23.03.2021)