Prop de 100.000 quilos de residu tèxtil recollits en els 10 anys de col·laboració de Finestrat amb l’Associació Proyecto Lázaro

La regidoria d’igualtat de l’Ajuntament de Finestrat llança un taller per a promoure el benestar de les dones
05/05/2023
9 medalles i 3 títols per al Club Taekwondo Finestrat en el Campionat Autonòmic i Sub 21
09/05/2023

Es compleixen 10 anys de col·laboració entre l’Ajuntament de Finestrat i l’Associació Proyecto Lázaro. I en aquesta dècada s’han recollit 98.748 quilos de residu tèxtil que no ha acabat en el fem,  i així es redueix el seu impacte sobre el medi ambient. “Són quasi 100 tones de roba i calçat que ja no usem i als quals hem donat una 2a oportunitat gràcies a la nostra col·laboració amb Proyecto Lázaro”. En la reunió de balanç van ser presents el regidor de Manteniment, Tomás Sellés, l’enginyer tècnic, Marco Hevia, i els representants de Proyecto Lázaro, Jaime Aznar (gerent) i Laura Tenza (representant de relacions institucionals).

El primer conveni es va signar en 2013. Des de llavors s’han anat augmentant progressivament el nombre de contenidors taronja per tot el terme municipal fins a arribar a 19, 1 d’ells a l’Ecoparc recentment obert al públic. En aquests 10 anys també s’ha incrementat les xifres de recollida passant de 17.227 quilos en 2014 a 27.654 quilos en 2022. Cal no oblidar el paper d’inserció sociolaboral de persones en situació de vulnerabilitat que realitzen des de Proyecto Lázaro per mitjà del treball que genera la recollida, selecció, venda de roba i manteniment de contenidors. També és una via de finançament econòmic de programes socials i ambientals, a més d’un mecanisme clau per a reduir l’impacte mediambiental de la roba com a residu, a través de la seua reutilització. En el cas de Finestrat, a més, existeix una contraprestació pel material recollit doncs des de Proyecto Lázaro aporten cofinançament a l’entitat Cáritas Finestrat, qui al seu torn destina aquest suport a ajudes d’emergència social.

On es poden trobar els contenidors taronja?

A la Cala poden trobar-los en la zona de l’aparcament de la platja, al carrer Orxeta, carrer Altea, Passeig de la Mar, Torre de les Maçanes i a l’Avinguda Marina Baixa, 29 (extensió administrativa); a les urbanitzacions Terra Marina (Av. Camí de l’Alfàs), Golf Bahía (carrer Illa de Gran Canària i Illa Mallorca), Sierra Cortina (carrer Viena i Berlín) i Balcó de Finestrat (punt verd d’Av. Granada) i Avinguda Sevilla (al costat del col·legi); en el centre històric, en pàrquing Cantereria, al CEIP Puig Campana (Camí de Reis), carrer Serra Cortina; a l’Avinguda Benidorm. I, com a novetat, a l’Ecoparc obert recentment al públic, al Bulevard comercial (carrer Alfàs del Pi, 2) i també a l’Avinguda País Valencià.