Presentació de les IV jornades de la Marina Baixa a Finestrat

Remodelació del parc infantil l’Hort de Finestrat
27/01/2023
Ordre del dia: Sessió plenària dimarts 31 de gener 2023, 9.15 hores
31/01/2023

10 RESTAURANTS PARTICIPEN EN AQUESTES JORNADES QUE SE CELEBREN DEL 3 Al 12 DE FEBRER PER A REVITALITZAR ELS PLATS MÉS TRADICIONALS DE LA CUINA A LA COMARCA

Del 3 al 12 de febrer se celebren les IV Jornades Menjar BBB “El Menjar de la Marina Baixa” que hui s’han presentat a Finestrat. Seran 10 dies de menús elaborats amb plats tradicionals de la comarca i harmonitzats amb vins d’Alacant, a més de diferents esdeveniments com a tastos i masterclass. L’objectiu: recuperar la cuina més autòctona de la Marina Baixa. En la presentació, el seu precursor, Pere Llinares Borja, va estar abrigallat per l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, la regidora de Turisme, Donna R. Plummer, el diputat nacional i portaveu de Turisme en el grup parlamentari popular en el congrés, Agustín Almodóbar, representants dels establiments que participen i també d’associacions locals i comarcals.

En paraules de l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, “agraïts a Pere per pensar a Finestrat per a presentar la 4a edició d’aquestes jornades gastronòmiques, de les més importants de la comarca i amb les quals potenciem, entre tots, un atractiu turístic cada vegada més demandat pel turista i per la gent d’aquesta terra: la Gastronomia. A Finestrat a més oferim el binomi d’una cuina autòctona i tradicional de Mar i de la Muntanya amb recepta tan típiques com l’arrop i talladetes, la coca gira i l’arròs amb fesols i naps”. En aquest sentit l’alcalde va recordar l’aposta per la gastronomia que realitza el consistori des de fa anys amb esdeveniments com el Mercat Gastronòmic i Tradicional que se celebra just després de Setmana Santa. “Igual que hem promocionat Finestrat a través de l’esport també el fem amb la seua gastronomia, la qual cosa ens ha fet posicionar-nos en els primers destins en ocupació hotelera en 2022, dels favorits del Bo Viatge CV i obtindre la màxima qualificació d’excel·lència turística per part de la Generalitat”. Finalment, l’alcalde va dedicar unes paraules al precursor d’aquestes jornades, Pere Llinares, qui és al costat de la seua dona el creador i distribuïdor del Vermut Puig Campana. “Un producte que traspassa les nostres fronteres …I El Puig Campana hui nevat, és Finestrat, és Marina Baixa”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE ACÍ  

En paraules de Pere Llinares, organitzador de les Jornades BBB, “aquesta iniciativa va nàixer per a posar en valor els nostres plats més tradicionals i típics. Tenim el producte, tenim els professionals. Som un referent i cal donar-li valor”. En aquesta 4a edició participen els restaurants Llar del Pescador, de La Vila Joiosa, Taverna Marinera El Barba, d’Altea; Belvedere 21, D-Vora, La Fava, Arrocería La Marina, Taita, RR i Malaspina, de Benidorm; i el Restaurant Puig Campana, de Finestrat. Com a entitats col·laboradores està Vins Bocopa, Xocolates Marcos Tonda, Doctor Quesos, Oli Senyoriu de Relleu, Cellers Casa Balaguer, Cellers Sopla Levante i Vermut Puig Campana. Durant els dies de les jornades hi haurà tastos de diferents productes com a oli, vermut, vins, formatges, xocolates, cervesa artesana, “per als quals ja hem penjat el cartell de complet, la qual cosa dona una idea de la gran devoció que hi ha per aquestes iniciatives que són tot un al·licient per al turisme gastronòmic i els amants del bon menjar”, va concloure Pere Llinares.

En la presentació celebrada a Finestrat els establiments participants i també les entitats col·laboradores van portar una mostra dels seus productes i dels plats que es degustaran del 3 al 12 de febrer com la sardina fumada amb vinagreta mediterrània, la pebrereta amb sangatxo, tonyina roja i praliné de pinyons, o la fideuà amb secret ibèric i sobrassada que es va cuinar allí mateix.

 +Info a la pàgina de facebook https://www.facebook.com/comerbbb 

(GABINET DE PREMSA: 30.01.2023)