Pla de regeneració del centre històric tradicional de Finestrat

Aquest diumenge concert extraordinari pels 25 anys d’història de l’Agrupació Coral de Finestrat
05/05/2022
Les Júniors del Club Voleibol Finestrat es classifiquen per al Campionat d’Espanya
05/05/2022

L’AJUNTAMENT PRESENTA UNA ESTRATÈGIA QUE SUPOSA UNA INVERSIÓ DE 2.500.000€ PER A la REGENERACIÓ I MILLORA DEL CENTRE HISTÒRIC

L’Ajuntament de Finestrat emprén un dels seus plans més ambiciosos per als pròxims anys. Parlem de l’estratègia per a la regeneració del centre històric de Finestrat dins del Pla Conviure de la Generalitat.

El pla representa una inversió de més de 2.500.000€ i pretén actuar en diferents carrers i llocs del centre històric. L’objectiu és actualitzar l’espai urbà, millorar la qualitat residencial, l’accessibilitat, modernitzar els serveis públics i aconseguir diversificar i fomentar l’activitat urbana.

En paraules de l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, “des del consistori hem confeccionat un pla molt ambiciós d’acció per als pròxims quatre anys amb una estratègia per a regenerar i millorar el nostre centre històric tradicional. Per a això, sol·licitem acollir-nos al Pla Conviure de la Generalitat i així optar als fons que arriben d’Europa. Finestrat vol acollir-se a aqueixos fons, igual que hem fet amb els fons de Turisme. D’aquesta manera, en els pròxims 3-4 anys volem donar un canvi molt important als carrers més antics del nostre centre històric tradicional”.

En una 1r fase, el pla preveu l’actuació als carrers Puig Campana, Darrere Cases, carrer Alcoi i un tram de Figueretes. “que són carrers que necessiten una intervenció més immediata. I esperem que es puga executar a partir d’enguany i part del pròxim”.

L’estratègia contempla un interés molt especial per la Penya “on continuarem actuant en la consolidació dels talussos i també en la construcció d’un mirador en la part baixa del centre històric, al carrer Forn Alt”.

D’igual manera, abordaran un dels grans reptes de l’espai públic local: crear noves places d’aparcament. “Volem buscar punts a les entrades del municipi, amb connexió per als vianants cap al nucli urbà i, al mateix temps, reforçar alguna zona de pàrquing en la zona centre de la localitat”.

Una altra branca del pla està dirigida a afavorir l’accessibilitat, principalment cap al Castell, que és la zona més alta del centre històric tradicional “per a continuar potenciant les visites a una de les zones més belles de la localitat”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE, JUANFRAN PÉREZ LLORCA, ACÍ

Assenyalar que en recents dates des del departament d’Urbanisme que coordina el regidor, Víctor Darío Llinares, van donar a conéixer aquest pla d’acció als representants d’associacions i entitats locals.

GABINET DE PREMSA (4-5-2022)