Pla de protecció contra el morrut de les palmeres i la processionària del pi a Finestrat

Finestrat celebra la seua festa de Carnestoltes aquest dissabte 25 de febrer
22/02/2023
Trobada de l’Associació de Caps i Comandaments de la Policia Local de la Comunitat a Finestrat
22/02/2023

Les brigades municipals de Jardineria està en marxa el pla de fumigació per a protegir contra el morrut a les palmeres de les zones verdes municipals de Finestrat. Aquests treballs es venen desenvolupant de manera periòdica al Parc de la Glorieta, La Fonteta, la Font del Molí, les illetes i rotondes del bulevard comercial i a la Cala.

A més, ja van culminar els treballs de fumigació dels pins per a protegir-los enfront de la processionària. Aquestes tasques es realitzen en pinedes d’àrees públiques com la zona recreativa de la Font del *Molí, l’àrea esportiva de la *Foia, el parc Font de *Carrè i la zona del Castell. També es va fumigar l’entorn del centre educatiu Balcó de Finestrat, on es troba el col·legi d’Infantil i Primària, la zona paral·lela a la carretera CV-767, l’entorn de Golf Badia i en La Cala, el carrer Torre de les Maçanes i el Jardí de les Ones, entre altres.

El regidor de Manteniment, Parcs i Jardins, Tomás Sellés, va informar que “enguany realitzem la fumigació de la processionària entre novembre i desembre per a evitar que els cucs arriben al sòl i també que es formen noves bosses en els pins. Sens dubte, aquests mesos són claus per a previndre i protegir els nostres exemplars de pins. De la mateixa manera continuem treballant en la protecció de les palmeres enfront del morrut, una labor que es repeteix cada 2-3 mesos. No obstant això, continuem atents a l’evolució de les àrees verdes per si en alguna calguera reforçar aquests tractaments”.

(GABINET PREMSA: 20.02.2023)