Pla d’acció contra la processionària del pi en les zones verdes municipals de Finestrat

Signatura del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i el Club Ciclista Puig Campana de Finestrat
23/12/2021
Taller de encuadernación artesanal creativa en Finestrat
28/12/2021

Des de les brigades de Jardineria ja han activat el pla de fumigació contra la processionària del pi en les zones verdes municipals de Finestrat. Aquestes tasques s’han dut a terme en àrees públiques com són les pinedes de la zona recreativa de la Font del Molí, l’àrea esportiva de la Foia, la rotonda d’entrada al centre històric, els pins del parc Font de Carrè i la zona del Castell. També s’ha fumigat a l’entorn del centre educatiu Balcó de Finestrat, on es troba el col·legi d’Infantil i Primària, i la zona paral·lela a la carretera CV-767.

El regidor de Parcs i Jardins, Tomás Sellés, i l’edil de Medi Ambient, David Alarcón, van ser presents en el desenvolupament d’aquestes tasques que han arrancat ja a causa de la detecció d’aquesta eruga en els arbres. “Tots els anys, entre desembre i març, actuem contra aquesta mena de plagues per a evitar que els cucs arriben al sòl i també que es formen noves bosses en els pins. Aquests mesos són claus per a previndre i, per això, hem començat ja els treballs per a intentar minimitzar l’impacte d’aquesta eruga sobre els arbres i també les molèsties que ocasionen als veïns que resideixen prop d’aquestes zones verdes”.

A la Cala també s’ha intervingut al Jardí de les Ones, a l’Avinguda Marina Baixa i al carrer Torre de les Maçanes.

Cal recordar que el contacte físic d’aquesta eruga amb animals domèstics o amb els menors pot provocar reaccions al·lèrgiques molt molestes com a urticària, irritació en els ulls i fins i tot problemes respiratoris.

Els treballs de prevenció i manteniment també abasten el tractament del morrut que afecta la palmera fènix, varietat especialment sensible a aquesta plaga i que es troba en diversos punts de la localitat com el Parc de la Glorieta, La Fonteta, Font del Molí, rotondes del bulevard comercial i Avinguda Mimoses de la Cala, entre altres zones.

GABINET DE PREMSA (28.12.2021)