Pepelu Ballester i Roser Nicolau Picó s’imposen en la Gran Trail de 101km disputada aquest cap de setmana a Finestrat Costa Blanca Trails

Estrategia del Pla Jove de Finestrat
23/11/2021
Renovem el conveni de col·laboració amb el Club de Futbol de Finestrat
23/11/2021

ELS CORREDORS LOCALS ALEX VAN BREDA, FEDERICO ARRIBAS, VICENTE LLORCA CLIMENT “TATO” I JOSÉ ÁNGEL MARTÍNEZ ARELLANOS TAMBÉ VAN ACONSEGUIR CULMINAR LA PROESA DELS 100 KM PER LES MUNTANYES ALACANTINES

La festa de l’esport de muntanya s’ha viscut aquest cap de setmana a Finestrat amb la Costa Blanca Trails. Ha sigut l’edició de “després” de la pandèmia i ha batut rècord d’inscrits. 1.900 corredors enfrontant-se a 5 modalitats de carrera: des de la més llarga de quasi 100 km fins a la MiniTrail de 20K passant per la Ultra de 75, la Marató de 46k amb més de 600 corredors i la Trail de 29K.

Les 3 modalitats més llargues es van disputar el dissabte. La GTCB eixia en la nit del divendres, a les 23.00 hores i a les 12.01 del migdia entrava el 1r en meta: Pepelu Ballester. 13 hores i 1 minut va necessitar per a culminar els quasi 100 quilòmetres. La 1a dona a travessar la meta de la distància més llarga va ser Roser Nicolau Picó.

Quant als corredors locals, també van fer podi després d’embarcar-se en aquests 100 km la parella composta per Alexander Van Breda i Federico Arribas (amb 14 hores 38 minuts) i Vicente Llorca Climent “Tato”.

Entre els corredors més veterans cal esmentar la gesta de José Ángel Martínez Arellanos, veí de Finestrat i “finisher” de la Gran Trail després de més de 23 hores per a cobrir el recorregut.

La boira, la pluja, el fang i també el sol han acompanyat als corredors en aquest traçat qualificat com a espectacular pels participants i que els ha portat durant tot el cap de setmana pels sis gegants de la Costa Blanca: el Puig Campana (1.410m), la Mallada del Llop (1.360m), la Serrella, el Pla de la Casa (1.379m) i el Recingle Alt, per a culminar la Serra d’Aitana i tornar a Finestrat.

En paraules de l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, “la Finestrat Costa Blanca Trails és una prova molt consolidada en el món d’esport de muntanya. Més enllà de l’esport també és turisme, promoció, economia, activitat per al sector hostaler, restauració i comercial. També és important perquè aquesta és l’edició de la Costa Blanca Trails “després” de la pandèmia i hem batut rècords. Per descomptat, vull destacar l’esforç dels voluntaris en l’avituallament i ajudant als corredors amb les inclemències meteorològiques que han caracteritzat aquesta edició. També agrair a organització, sponsors, dispositiu de seguretat i tots els veïns que han comprés les circumstàncies de celebrar aquesta prova amb molt bon ànim. Així que la meua enhorabona a tots els corredors i pensant ja en l’edició de 2022″.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE

Destacar també la repercussió mediàtica amb la participació de l’actor Raúl Gómez i també d’instagramers com Erica de @corroysoymujer, Jonas de @jonaselmarin i @soymarcis

Els podis van quedar de la següent forma:

PÒDIUM MASCULÍ GTCB

 Pepelu Ballester

 Manuel Cobí

 José Antonio Rojano

PÒDIUM FEMENÍ GTCB

 Roser Nicolau PicoOSER NICOLAU PICO

 Victoria Ballenilla Marco

 Irene Guembe Ibáñez

PÒDIUM UTCB MASCULÍ UTCB

 Rob Sinclair

 Ramón Recatalá

 Kristaps Magone

PÒDIUM MASCULÍ MCB

 Emili Sellés

 Juan Miguel Cuenca

 Rafael Murcia Martínez

PÒDIUM FEMENÍ MCB

 Alba Sanegre Chazarra

 Nadezda Surmonina

 Patricia Vidal Calduch

La trail de 29 km i la Mini Trail de 20km van tancar aquest diumenge la CBT FINESTRAT 2021. Més de 700 corredors a la conquesta de la muntanya més emblemàtica de la Costa Blanca, el Puig Campana . Presència destacada de diversos corredors locals disposats a deixar-se la pell entre el fang, la pluja i el terreny mullat. Així va quedar el podi dels locals, compost per Kiko Pérez Mengual i Mª José Llinares, Luis Tárraga Valiente i Toni Rubio Llorca.

PÒDIUM MASCULÍ 29K

 JORGE AIBAR SOL

 JAVIER MANUEL PEÑA GÓMEZ

 JOSÉ MORENO MOROTE

PÒDIUM FEMENÍ 29K

 FÁTIMA ORTEGA CANO

 SANDRA RODRÍGUEZ REBAGLIATO

 LILIANA CASTELLO GINESTAR

PÒDIUM MASCULÍ 20K

 RUBEN ADÁN MARTÍNEZ

 ALEJANDRO CEBRIÁN MARTÍNEZ

 DOMINGO MORANT SIGN

PÒDIUM FEMENÍ 20K

 MARIETA FUENTES GARCÍA

 MARÍA DEL PILAR MEDINA HEREDIA

 SILVIA GARCÍA ORGILES

Veure classificacions ací