Obri a Finestrat el Museu del Motor amb més de 3.000m2 dedicats a l’exposició de la història de l’automòbil

Finestrat obri el seu ECOPARC, instal·lació pionera en ple bulevard per a donar servei a la ciutadania i empresariat
31/03/2023
El Club de Pilota de Finestrat, líder de grup de la Lliga a palma del Trofeu Diputació d’Alacant
03/04/2023

 

Obri les seues portes a Finestrat el Museu del Motor. L’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, la regidora d’Empresa i Turisme, Donna Rebecca Plummer, i diversos membres de la corporació van acompanyar al director Martín de la Herrán en la multitudinària inauguració d’aquest dijous. Situat en ple bulevard comercial, aquesta instal·lació suposa la culminació d’un ambiciós projecte per a dotar a la Comunitat Valenciana d’unes instal·lacions de prop de 3.000 metres quadrats d’exposició dedicats a la història de l’automòbil, amb una selecció única de vehicles històrics des dels anys 20 del segle passat fins als nostres dies i una mostra de coneguts cotxes del cinema i la televisió.

Després del recorregut per les instal·lacions la primera autoritat local va felicitar i va agrair a la iniciativa privada que encapçala Martín de la Herrán l’elecció de Finestrat per a obrir aquest Museu del Motor “que és espectacular i únic en la nostra Comunitat. En el nostre bulevard tenim comerç, restauració, indústria i oci. Ara també tenim cultura i aquest nou atractiu turístic molt important a la Costa Blanca, que ve a complementar l’àmplia i diversa oferta turística de la nostra localitat. Sens dubte, crec que aquest Bulevard s’ha convertit en un punt de trobada clau a la comarca per a tota les persones que viuen ací tot l’any i també per als qui ens visiten com a destinació de les seues vacances”. En aquest sentit la primera autoritat local va posar el focus, a més d’aquesta nova proposta cultural i d’oci que representa el Museu, en la pròxima obertura del qual serà el primer hotel del Bulevard.

Per part seua, el director Martín de la Herrán va explicar els motius que li van portar a triar aquesta localitat per a l’obertura del Museu: “Finestrat és un lloc que ho reuneix tot. Té un enclavament estratègic des del punt de vista turístic. I el Bulevard comercial té ingredients molt importants com és l’espai, l’edifici de 4.000m2 on tindrem també aparcament per a clients i l’eficiència de l’Ajuntament que ens l’ha posat molt fàcil perquè un projecte com aquest tire avant”.

L’edifici està situat al carrer Joan Fuster, 4, en un edifici de tres plantes on es distribueix l’exposició permanent de més de 60 de vehicles clàssics que daten des dels anys 20 del segle passat fins als nostres dies. I una secció especial dedicada a vehicles del cinema i la televisió amb models tan coneguts com la furgoneta de l’Equip A, el “Delorean” de “Retorn al Futur”, l’escarabat Herbie de les pel·lícules de Disney dels anys 60, un cotxe americà de Policia, la furgoneta de Jurassic Park o el mateix cotxe fantàstic, KIT.

El museu inclou un taller de restauració on els visitants podran presenciar al detall la realització d’aquestes tasques de recuperació de vehicles antics, una àrea dedicada a l’educació viària i formació, una sala de projeccions, un espai lúdic infantil, una botiga de records i una zona de restauració a manera de food truck ambientant en els anys 50. Aquest museu no sols promou la conservació del patrimoni automobilístic. També ha sigut concebut amb la finalitat de conservar i exhibir una selecció única de cotxes clàssics de diverses èpoques i marques. És el cas d’una limousine que va regalar el govern dels Estats Units al Govern d’Espanya a meitat del segle passat o un model Aston Martin que es troba entre els 5 únics models a nivell mundial. “Tot això ambientat d’una manera que fa de la visita tot un espectacle”, va concloure l’alcalde.

A partir d’aquest dissabte 1 d’abril estarà obert al públic el Museu del Motor en el Bulevard de Finestrat. Serà el 2n Museu per a Finestrat que té el seu espai municipal d’exposicions permanents arqueològiques i etnològiques i exposicions temporals en el Museu del Parc Font de Carrè.

(GABINET PREMSA.30.03.2023)