Obres xarxa de sanejament al carrer Fondo de Finestrat

Este cap de setmana: concert de la Rondalla i Sainet
26/07/2017
Torneo Autonómico Voley Playa en Cala Finestrat
28/07/2017

A Finestrat ja han començat les obres de millora de la xarxa de sanejament i canalització d’aigües pluvials incloses en el pla d’inversions de 3 milions d’euros previst per l’Ajuntament, a través de Hidraqua, per als pròxims anys. La 1a obra s’està desenvolupant en el nucli històric de la localitat, concretament en el carrer Fondo. Esta actuació es concentra en el tram del carrer més pròxim al carrer Sala i al carrer Hostal on estan renovant la xarxa de sanejament degut a la seua pronunciada antiguitat.

Este matí l’alcalde, Juan Francisco Pérez, junt amb el regidor d’Obres i Serveis tècnics, Tomás Sellés, han visitat l’obra amb què també es procedirà a renovar les connexions domiciliàries que es troben en mal estat. “A Finestrat tenim planificat un programa molt complet d’inversions que són molt necessàries per a millorar la xarxa d’aigua i sanejament en tota la localitat, a més de la canalització de les aigües pluvials tant al nucli històric com a la Cala on la nostra prioritat és canalitzar el barranc per a evitar riscos quan plou amb intensitat. Estes obres es realitzaran amb càrrec al contracte que tenim amb l’empresa concessionària del servei, Hidraqua, i han començat al nucli històric on en poc més d’un mes culminarem la 1a actuació en el carrer Fondo.” A més de millorar la xarxa en estos carrers adjacents a la Penya de Finestrat, va informar l’alcalde, “renovarem aquelles conduccions que enllacen les vivendes amb la canonada principal i que es troben en mal estat. Pensem que entre 15 o 20 immobles es podran beneficiar d’esta obra. Amb això, completarem totes les actuacions que l’Ajuntament ve executant en estos carrers des de fa 5 anys”.

Amb un pressupost pròxim als 60.000 euros, esta obra representa la 1a del Pla d’Inversió Econòmic de 3 milions d’euros que destinarà el consistori, a través del seu acord amb Hidraqua, a millorar la xarxa d’aigua en el municipi i, sobretot, a pal·liar els efectes que històricament provoquen les inundacions a la Cala i també al nucli històric tradicional. De fet, la següent actuació serà l’inici de la canalització del barranc de la Cala amb una inversió de 1’4 milions d’euros. “Tenim previst arrancar esta obra quan finalitze la temporada turística de l’estiu. I començarem amb la conducció subterrània en la mateixa zona del barranc. Sens dubte, per a nosaltres esta obra és de màxima urgència perquè no volem posar en risc més vides cada vegada que plou amb intensitat”. L’alcalde va aprofitar per a sol·licitar a les altres administracions celeritat en la tramitació de documents “perquè queda algun informe pendent i demanem que no ho demoren més. Una vegada que hem aconseguit finançament i també la solució a un problema històric, el mínim que poden fer les administracions supramunicipals és ser àgils i ràpides en la seua tramitació”.

(GABINET DE PREMSA: 27-7-2017)