Obertes inscripcions per a la FINESTRAT COSTA BLANCA TRAILS 2023

Signatura del Conveni de Col·laboració amb la Rondalla Cordes i Veus Font del Molí
09/06/2023
Finalitza la temporada per al Club de Futbol Unió Esportiva Finestrat
12/06/2023

Hui dilluns 12 de juny a les 8.00 hores s’han obert oficialment les inscripcions per a la 6a edició de la Finestrat Costa Blanca Trails, la prova regna del trail running a la província d’Alacant. Sis distàncies renovades que se celebren enguany, els dies 17 i 18 de novembre: dues jornades d’esport de muntanya amb el municipi de Finestrat com a escenari principal. D’aquesta manera, des de hui, els amants del trail podran inscriure’s en les següents proves: 103 km tant individual com per relleus, 65K, 41K, 21K i 18K.

Les inscripcions estaran obertes fins al 5 de novembre o fins a completar dorsals.

S’han oferit 1.500 dorsals per a totes les carreres que eixiran des de la Plaça de la Unió Europe de Finestrat sent la prova estrella el Gran Trail Costa Blanca 103K que farà la seua eixida a les 23 hores del divendres 17 de novembre i discorrerà des del Puig Campana fins al pic de la serra d’Aitana com a punt més alt de la província passant per la Serrella i la Mallada. En aquesta edició, aquesta prova té la possibilitat de realitzar-se per relleus, en equips de dues persones, completant cadascun d’ells la meitat del recorregut. El relleu s’efectuarà a Confrides.

La següent distància és l’Ultra Trail Costa Blanca en la modalitat de 65K l’eixida de la qual serà a les 7 del matí del dissabte 18 de novembre recorrent el Puig Campana i el Pic Aitana. Li segueix de prop la Marató Costa Blanca 41K que fa cimera al Puig Campana passant per paratges com el Racó dels Tovaines, el Port de l’Arch i el Goleró. Per a aquesta prova s’han oferit 500 dorsals i partirà de Finestrat a les 8 hores del dissabte 18 de novembre.

Finalment, Finestrat Costa Blanca Trails tanca el cartell de carreres d’aqueix cap de setmana amb el Trail Puig Campana: un total de 21 quilòmetres i 1.600 de desnivell; així com el Mini Trail Finestrat de 18 quilòmetres circumval·lant les faldes del Puig Campana. Sengles proves partiran de la Plaça de la Unió Europea a les 9 i 9.30 hores respectivament.

Romualdo Doménech, director tècnic de la prova, va indicar que els canvis d’aquest any només tenen un objectiu: “oferir una millor atenció al corredor, millorar les distàncies amb recorreguts més espectaculars i purament muntanyencs i concentrar les proves en dos dies perquè siga una experiència encara més intensa per a tots”. “L’essència continua intacta”, va afegir, “i els participants recorreran els cims més importants de la província oferint així la possibilitat de conéixer les grans muntanyes que tenim en aquesta zona”.

A més, Finestrat Costa Blanca Trails forma part un any més del circuit Alpin Ultres que alberga les carreres més alpines i tècniques d’Espanya juntament amb Canfranc i Secretos del Duero. La final del circuit es disputarà al novembre a Finestrat entre tots els inscrits que hagen realitzat les 6 proves de 2023 que componen el seu calendari. En el cas de Finestrat Costa Blanca Trails les proves triades per a tancar el circuit són la de 103K i la de 41K.

En la seua passada edició van participar 1.800 corredors de fins a 20 nacionalitats, la qual cosa consagra a Finestrat com a referent del Trail a nivell nacional i internacional, pel potencial de les muntanyes alacantines, la duresa i bellesa d’un recorregut únic que té al Puig Campana com a protagonista indiscutible, un paisatge únic i molt pròxim a la mar, la qual cosa marca la diferència respecte a altres proves similars.