Nova línia d’ajudes econòmiques per a fer costat al sector de l’artesania tradicional de Finestrat enfront de l’impacte de la crisi COVID-19

Aquest divendres arriba a Finestrat l’orquestra ADDA SIMFÒNICA DE LA DIPUTACIÓ D’ALACANT
22/07/2022
Finestrat homenatja a Camilo Sesto amb el musical «Algo de mí» que interpretarà la Unió Musical de Polop i la veu de Pablo Merino, finalista de Got Talent Espanyaa
28/07/2022

AUTÒNOMS, PIMES I MICROPIMES DEL SECTOR ARTESANAL PODEN ARRIBAR A REBRE FINS A 5.000€ D’AJUDES PER A AFAVORIR LA REACTIVACIÓ DE L’ECONOMIA LOCAL

Des de l’Ajuntament de Finestrat convoquen una nova línia d’ajudes econòmiques destinada a fer costat al sector més tradicional de l’artesania, especialment afectat per l’impacte de la crisi socioeconòmica provocada per la pandèmia i les successives restriccions.

L’import d’aquesta ajuda per a cada sol·licitant pot arribar als 5.000€, buscant també amb això afavorir la reactivació de l’economia local i evitar que l’impacte negatiu de la pandèmia es prolongue en el temps.

Entre els oficis que poden resultar beneficiaris d’aquesta línia específica està la marroquineria, orfebreria, sastreria i sabateria a mesura, modista, calceter/a, elaboració d’espardenyes, brodadors/es, etc.

En paraules de l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, “quan encara estem veient que no podem baixar la guàrdia enfront del virus, des de l’Ajuntament tornem a estar prop de les empreses i les famílies afectades per la crisi econòmica generada per la pandèmia en els últims temps. En el cas del sector artesà, vinculat a la tradició i a la indumentària festera, han patit greument les conseqüències econòmiques a causa de les successives restriccions i a les cancel·lacions de festes i esdeveniments. Per això, ens acollim a aquesta línia d’ajudes que finança la Diputació d’Alacant per a secundar, una vegada més, a pimes, micropimes i autònoms i contribuir, d’alguna manera, al sosteniment de les despeses corrents habituals que aquests negocis han continuat suportant malgrat la manca o la disminució d’ingressos”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE, JUANFRAN PÉREZ LLORCA, ACÍ

Quantia de l’ajuda: màxim de 5.000€

La quantia econòmica per sol·licitant, segons els requisits establits en les bases, podrà ser de fins a 5.000€. Entre les despeses subvencionables està la quota d’autònoms, el lloguer del local del negoci, els contractes de subministrament d’energia i aigua, lloguer de vehicles comercials destinats al 100% a l’activitat empresarial o manteniment d’equips, entre altres conceptes.

L’assignació realitzarà el Finestrat a aquesta línia d’ajudes que és finançada des de Diputació d’Alacant ascendeix a 15.000 €.

Termini de presentació

El termini de presentació de sol·licituds ja està obert i finalitzarà el 8 d’agost (inclòs).

Les sol·licituds es realitzaran exclusivament via telemàtica a través del formulari específic destinat a tal fi denominat “Sol·licitud Ajudes SECTOR ARTESÀ”, a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Finestrat

Requisits

Podran ser beneficiaris les persones físiques o jurídiques, legalment constituïdes que, sent pimes, micropimes o persona autònoma definides conforme l’Annex I del Reglament (UE) Núm. 651/2014 de la Comissió, de 17 de juny de 2014, que compten amb empreses del sector situades en el municipi de Finestrat. Entre els requisits establits en les bases figura que:

-Estiguen en possessió a 31 de desembre de 2021 del Document de Qualificació Artesana (DCA), expedit per la Generalitat Valenciana.

-La mitjana mensual de facturació dels mesos per què es vaja a sol·licitar l’ajuda ha d’estar compresos entre l’1 de juliol de 2021 i el 30 de juny de 2022, i ha de ser igual o inferior a la mitjana mensual facturada en els mateixos mesos de l’any 2019. I el domicili fiscal ha d’estar en el terme municipal de Finestrat.

CONSULTAR BASES COMPLETES ACÍ

(GABINET PREMSA 18.7.2022)