Nova jornada de donació de sang: dimecres 5 d’agost al Centre Juvenil Finestrat

Bombers i agents de Policia participen com a voluntaris en la jornada anual de neteja de fons marins a la Cala de Finestrat
29/07/2020
Informe analítiques platja Finestrat estat arena i aigua: QUALIFICACIÓ EXCEL·LENT
30/07/2020

PER SEGURETAT ES MANTÉ EL SISTEMA DE CITA PRÈVIA RESERVANT EN EL WHATSAPP 606 936 432
Des de la Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de Finestrat informen que dimecres que ve, 5 d’agost, se celebra una nova jornada de donació de sang al Centre Juvenil de Finestrat. L’horari serà de 17.00 a 20.30 hores i, per a participar, es manté el sistema de cita prèvia com a mesura de seguretat per a evitar aglomeracions. Aquesta cita es podrà reservar en el núm. de telèfon 606 936 432 (també WhatsApp), en horari de matins, de 8.00 a 14.00 hores.
Segons indicacions de les autoritats sanitàries els donants que hagen tingut durant els últims 14 dies afeccions respiratòries o febre no han d’acudir a donar. En el Centre s’adoptaran totes les mesures de seguretat en compliment de les recomanacions sanitàries contra el COVID-19 com l’ús de màscares, mantindre la distància de seguretat o la higiene de mans amb gel hidroalcohólic. La regidora de Sanitat, Nati Algado, va fer una crida a la participació, recordant la necessitat de reservar prèviament l’hora. “D’aquesta manera aconseguim que es garantisca un aforament més controlat, que es mantinguen les distàncies, els espais i que se celebre la donació d’una forma més ordenada i segura per a tots”. En aquest sentit l’edil va posar en valor la solidaritat dels donants “perquè una donació implica dedicar una mitjana de 20 minutos amb els quals salvarem fins a 3 vides, la qual cosa té un valor incalculable”.

POTS ESCOLTAR A LA REGIDORA DE SANITAT, NATI ALGADO, ACÍ

Requisits per a donar sang
Quant als requisits per a donar sang és necessari tindre entre 18 i 65 anys d’edat, portar el DNI, pesar més de 50 kg, acudir ben hidratat i mai en dejú. Els homes poden donar 4 vegades a l’any i les dones, 3, deixant un descans de 2 mesos entre donacions.
(GABINET PREMSA.29.7.2020)