Nova jornada de donació de sang a La Cala de Finestrat: dimecres 6 de setembre

Subvenció de 73.000€ de Diputació d’Alacant a Finestrat per a ajudar als hotels davant l’increment de costos de l’IMSERSO
29/08/2023
El dilluns 4 de setembre tornen les classes de dibuix i pintura de l’Escola Puig Campana Art de Finestrat
31/08/2023

La Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de Finestrat informa que dimecres que ve, dia 6 de setembre, se celebra una nova jornada de donació de sang al Centre Social La Cala en horari de 16.30 a 20.30 hores. A més, en agraïment, tots els donants tindran un descompte en parcs d’oci en presentar el carnet de donant: 30% en Aqualandia i 50% a Terra Mítica i Mundomar.

La regidora de sanitat i primera tinenta alcalde, Nati Algado, fa una crida a la població donant per a acudir a la cita així com als veïns que no ho són, perquè s’animen a fer-se donants: “Les donacions de sang són sempre molt necessàries, especialment durant i després de l’estiu, ja que és quan detectem que cauen el nombre de donants. La gent encara està aprofitant els últims dies de vacances o amb horaris una mica diferents fins a tornar a la rutina. Per tot això, des de la regidoria de sanitat fem una crida a veïns i visitants per a acudir a la Cala dimecres que ve 6 de setembre entre les 16.30 i les 20.30 hores i així ajudar els centres hospitalaris a cobrir les seues necessitats de reserva de sang.

Requisits per a donar sang

Quant als requisits és necessari tindre entre 18 i 65 anys d’edat, presentar el DNI, pesar més de 50 kg, acudir ben hidratat i mai en dejú.

A més, s’ha de tindre en compte els homes poden donar 4 vegades a l’any i les dones, 3, deixant un descans de 2 mesos entre donacions.

En cas de tindre o haver tingut febre o afeccions respiratòries en els últims 14 dies no es pot acudir a donar sang; tampoc si està en quarantena per contacte amb una persona malalta de COVID-19.

(GABINET PREMSA.30.8.2023)