Nova jornada de donació de sang a Finestrat

Renovació conveni de col·laboració amb la Rondalla Cordes i Veus Font del Molí de Finestrat
19/04/2024
AVÍS: Tall d’aigua dimarts 23 d’abril en urbanitzacions (menys Terra Marina)
22/04/2024

Des de la Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de Finestrat informen que el dilluns 29 d’abril se celebra una nova jornada de donació de sang en el consultori mèdic «Fernando Martínez», situat al carrer Serra Cortina. L’horari serà de 16.30 a 20.30 hores.

L’edil de Sanitat, Nati Algado, va recordar l’última donació “perquè batem rècord de participants gràcies a la implicació dels escolars del CEIP Puig Campana que es van llançar al carrer per a explicar-nos l’important que és donar sang per a salvar vides. Sens dubte, vivim una de les jornades més especials de donació de sang des que se celebren a Finestrat. I ens agradaria mantindre viu eixe esperit per a aquesta donació del pròxim 29 d’abril. Per descomptat, agrair des d’ací la iniciativa del centre educatiu, la col·laboració dels escolars per a promoure aquest gest de generositat tan important.”

Requisits per a donar sang

Quant als requisits és necessari tindre entre 18 i 65 anys d’edat, portar el DNI, pesar més de 50 kg, acudir ben hidratat i mai en dejú. Els homes poden donar 4 vegades a l’any i les dones, 3, deixant un descans de 2 mesos entre donacions.

En cas de tindre o haver tingut febre o afeccions respiratòries en els últims 14 dies no es pot acudir a donar sang; tampoc si està en quarantena per contacte amb una persona malalta de COVID-19.

(GABINET PREMSA.22.04.2024)