Nova jornada de donació de sang a Finestrat: dimarts 1 de juny, 16.30 hores

L’alcalde reprén demà, divendres 28, les seues trobades amb la ciutadania per a escoltar les propostes destinades a millorar Finestrat
27/05/2021
Finestrat acull aquest diumenge el Kilómetro Vertical Puig Campana amb la participació del campió del món Daniel Osanz Laborda
27/05/2021

Des de la Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de Finestrat recorden que aquest pròxim dimarts, dia 1 de juny, se celebra una nova jornada de donació de sang en el consultori mèdic “Fernando Martínez”, situat al carrer Serra Cortina. L’horari serà de 16.30 a 20.30 hores.

L’edil de Sanitat, Nati Algado, va fer una crida a la població que és donant per a acudir aqueix dia a la cita i també a fer-se nous donants: “Anime a tots els nostres veïns i veïnes majors de 18 anys a participar. La sang no pot fabricar-se malgrat els avanços científics i l’única solució és que una persona vulga, de manera voluntària i altruista, donar sang. Cada dia centenars de pacients salven la seua vida als hospitals o recuperen la seua salut gràcies a les transfusions de sang. Per això us ànim a acudir a donar dimarts que ve, 1 de juny, així com recordar que sempre que es puga intentem donar periòdicament ja que els tractaments oncològics, les cirurgies complexes, els accidents de trànsit, els trasplantaments, serien impossible sense transfusions i darrere de tots aquests avanços, estan milers de donants que ho han fet possible. Ser donant diu molt de nosaltres i nosaltres, ser donant és ser solidari, sociable, sensible, optimista i vital. Us agraïsc per endavant la vostra participació.”

Requisits per a donar sang

Quant als requisits és necessari tindre entre 18 i 65 anys d’edat, portar el DNI, pesar més de 50 kg, acudir ben hidratat i mai en dejú. Els homes poden donar 4 vegades a l’any i les dones, 3, deixant un descans de 2 mesos entre donacions.