Nous contenidors taronja de recollida selectiva de roba i calçat al Bulevard i a l’urbanització Balcón de Finestrat

Prop de 40 persones van participar en els tallers per a “Traure el màxim partit al teu mòbil” que organitza Igualtat
22/06/2022
Obri la piscina municipal de Finestrat amb accés gratuït per a menors de 13 anys i majors de 65
23/06/2022

AUGMENTA EN 7 TONES LA RECOLLIDA DE RESIDU TÈXTIL A FINESTRAT RESPECTE A l’ANY ANTERIOR

LA COL·LABORACIÓ DE L’AJUNTAMENT I PROJECTE LÁZARO REPRESENTA UN ALTRE EXEMPLE DE SOSTENIBILITAT I GENERACIÓ D’OCUPACIÓ

La ciutadania de Finestrat ja té a la seua disposició nous punts de recollida selectiva de roba i calçat usat. Són 2 contenidors taronja de Projecte Lázaro, un a l’entrada del col·legi “Balcó de Finestrat”, al carrer Sevilla i un altre a l’Avinguda País Valencià. Se sumen als 16 contenidors que ja té distribuït l’Ajuntament per tot el terme municipal, fruit de la col·laboració que va començar en 2013 amb l’associació Projecte Lázaro.

En paraules del regidor de Manteniment, Tomás Sellés, va afirmar que “estem molt satisfets de la col·laboració amb l’associació Projecte Lázaro perquè és un dels exemples més clars del nostre compromís amb la sostenibilitat, la inserció laboral i també la solidaritat. “D’una banda”, va afegir, “evitem que la roba acabe en el fem, amb el mal ambiental que això implica. També fomentem la inserció laboral perquè genera ocupació entre persones en risc d’exclusió social mitjançant la recollida, classificació i posterior venda de la roba. I té un fort component social perquè l’associació Càritas Finestrat rep una aportació econòmica per cada quilo de roba recollit en aquests contenidors de color taronja”.

En xifres, l’any passat va augmentar en 7 tones la recollida selectiva de roba i calçat usat respecte a 2020. Així ho van posar sobre la taula en una recent reunió el regidor de Manteniment, Tomás Sellés, i els representants de Projecte Lázaro, Jaime Aznar (gerent) i Laura Tenza (representant de relacions institucionals). En concret, durant 2021 van retirar 26.621,07 kg enfront dels 19.505’65 recollits en 2020.

“La població de Finestrat sempre ha estat compromesa amb el reciclatge i la reutilització de residus. És cert que en els últims mesos molta roba i calçat s’han recollit per a causes humanitàries com el conflicte d’Ucraïna. En tot cas, es tracta d’evitar que la roba acabe en el fem, amb el greu mal ambiental que això provoca al medi ambient”.

On es pot trobar el contenidor taronja?

A la Cala: zona de l’aparcament de la platja, carrer Altea, Passeig de la Mar, Torre de les Maçanes; Avinguda Marina Baixa, 29 (extensió administrativa) i Avinguda Marina Baixa 13-15.

A les urbanitzacions Terra Marina (Av. Camí de l’Alfàs), Golf Badia (carrer Illa de Gran Canària i Illa Mallorca), Sierra Cortina (carrer Viena i Londres) i Balcó de Finestrat (punt verd d’Av. Granada) i nova ubicació, enfront del CEIP Balcó de Finestrat, a l’Avinguda Sevilla.

Al bulevard, Avinguda País Valencià (enfront de Zarcar).

Centre històric: en pàrquing Cantereria, al CEIP Puig Campana (Camí de Reis), carrer Serra Cortina i a l’Avinguda Benidorm 1-3.

Per a més informació podeu consultar la pàgina web www.proyectolazaro.org

(GABINET PREMSA 22.6.2022)