“No substitueixen als Metges de baixa o de vacances i a Finestrat ho hem patit. I seguim sense Pediatra al Consultori de la Cala”

Finestrat continua reforçant el seu equipament i formació com a “MUNICIPI CARDIOPROTEGIT”
30/11/2022
Agenda desembre 2022
02/12/2022

EL PLE DE L’AJUNTAMENT DE FINESTRAT DENÚNCIA EL GREU DÈFICIT DE METGES

La falta de metges, sobretot de medicina familiar, és un problema que pateixen nombroses localitats de tot el país.

Finestrat no és una excepció i així ho ha denunciat la regidora de Sanitat, Nati Algado, i metgessa de professió, aquest matí en la sessió plenària de l’Ajuntament de Finestrat.

“Travessem una situació molt greu. La falta de metges d’Atenció Primària és una realitat i nosaltres l’estem patint en primera persona. Finestrat va estar fa uns dies sense un dels metges titulars durant set dies i la seua absència només va ser coberta durant un dia. Això no es pot acceptar i més en uns mesos amb un alt nombre de consultes relacionades amb aquesta època de fred. Què demanem? Que la Conselleria de Sanitat aborde això com el greu problema que és. Aquesta situació pot empitjorar conforme passa el temps Es podran cobrir les imminents jubilacions previstes? Què li diem a un pacient que està malalt quan arriba a la consulta i el seu metge està de baixa? Què li diem a un metge que ha de duplicar les seues consultes amb la conseqüent falta d’atenció personalitzada?”

SENSE PEDIATRA AL CONSULTORI DE LA CALA

L’edil de Sanitat, Nati Algado també va denunciar la negativa de la Conselleria de Sanitat a dotar d’un pediatra el consultori de la Cala.

“Assumim la reforma del consultori de la Cala fa poc menys d’un any. Incloem una consulta per a un pediatre que es fera càrrec dels xiquets i xiquetes de la Cala i de part de les Urbanitzacions. Ha passat un any i aqueixa consulta continua buida i sense pediatra. Seguim sense entendre que després de dotar el centre per a donar servei hagen de desplaçar-se al centre històric de Finestrat. Això no és ni compressible, ni raonable.”

El greu dèficit d’especialistes i la necessitat de prendre mesures urgents per part de la Conselleria i el Govern s’ha debatut hui en ple i ha sigut aprovat per la majoria que ostenta el Partit Popular i amb l’abstenció del grup socialista.

Per a això proposen, entre altres mesures, millorar el sistema d’accés dels Metges Intern Resident (MIR) per a poder cobrir aquestes deficiències augmentant el nombre de places que ixen a concurs o amb contractes pont de fins a 3 anys; o permetre que els metges jubilats puguen romandre, almenys parcialment en actiu.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’EDIL DE SANITAT, NATI ALGADO, ACÍ

(GABINET PREMSA.1.12.2022)