Mesa de coordinació policial de violència de gènere a Finestrat

Finestrat, referent com a Destinació Turística Intel·ligent en l’esdeveniment “Solucions tecnològiques per al sector” a Madrid
24/03/2022
Ajornament KV Puig Campana Finestrat al 22 de maig
24/03/2022

L’Ajuntament de Finestrat va acollir aquest matí la X Mesa de Coordinació Policial de Violència de Gènere, una trobada presencial i també per videoconferència dirigit a coordinar tots els departaments implicats en la lluita contra aquesta xacra i la protecció de les seues víctimes.

Segons va explicar l’edil de Seguretat Ciutadana, Mª Dolores Viudes, “es tracta de la desena reunió que mantenim els membres d’aquest òrgan de coordinació en matèria de violència de gènere. Entre els punts de l’ordre del dia hem tractat la situació dels casos que actualment estan en seguiment en el municipi. A més, hem valorat l’ús dels recursos tecnològics que disposem actualment per a protegir les víctimes com pot ser el servei ATENPRO i els dispositius de seguiment COMETA”.

Cal recordar, al seu torn, que des de l’any 2013 la Policia Local de Finestrat compta amb accés ple a VioGén (Sistema de Seguiment Integral de Violència de Gènere) “el que permet la màxima coordinació entre cossos i forces de seguretat a l’hora de previndre situacions de risc per a les víctimes”.

Entre altres qüestions també van expressar en aquesta Mesa la importància de continuar celebrant tallers d’igualtat i prevenció de violència de gènere en els centres educatius, tal com es venen impartint des de l’any 2015 per part de la psicòloga municipal i Tècnica d’Igualtat, Myriam Lloret.

La Mesa va ser presidida per Mª Dolores Viudes, regidora de Seguretat ciutadana, i va comptar amb l’assistència de l’edil d’Igualtat i Benestar Social, María Llorca, la responsable de la Unitat de Violència de Gènere en la Subdelegació del Govern d’Alacant, Modes Salazar Agulló, els responsables dels Cossos de la Policia Local, de la Guàrdia Civil, de l’equip VioGén, el Lletrat de l’Oficina d’Atenció a la Víctima del Delicte Benidorm (OAVD) i els tècnics del departament d’Igualtat i Serveis socials municipals.

En aquesta Mesa també van presentar la memòria de 2019 a 2021 de la Unitat SAFF (Servei Ajuda a Famílies Finestrat) encarregada d’aquests assumptes a la Policia Local.

(GABINET PREMSA.23.3.2022)