Més de vint empresaris/àries participen en el “Desdejuni Igualtat 365” al Viver d’Empreses de Finestrat

Finestrat treballa amb els joves la intel·ligència emocional per a afrontar les petjades causades per la pandèmia
28/10/2021
Dimarts que ve reobrin l’extensió administrativa de la Cala de Finestrat després de culminar les obres de reforma
29/10/2021

Més de vint empresaris/es han participat aquest matí en el “Desdejuni Igualtat 365” celebrat al Viver d’Empreses de Finestrat per a donar a conéixer, entre altres continguts, el registre salarial, una obligació legal per a totes les empreses, independentment del nombre de treballadors/es que tinguen en plantilla, segons va quedar establit a partir del RD 902/2020 d’Igualtat Retributiva entre homes i dones.

La regidora d’Empresa, Donna Rebecca Plummer, va acudir a donar-los la benvinguda al costat de la coordinadora de Cambra Alacant, Kika García Morey i agrair l’assistència “per participar en aquesta jornada que hem organitzat conjuntament amb el Servei d’Igualtat de Cambra amb l’objectiu de buidar dubtes sobre el registre salarial i assegurar que totes les persones d’una plantilla perceben el mateix sou pel mateix treball, independentment del seu gènere. Sens dubte, és un pas més, molt important, per a aconseguir una societat igualitària i un exemple més del nostre compromís amb la igualtat efectiva i real”. L’edil va aprofitar per a posar a la disposició dels assistents l’Agència d’Ocupació i Desenvolupament Local, present en el propi Viver, i per a donar a conéixer a l’Associació Empresarial de Finestrat (ASEFI), la directiva de la qual també va assistir a la jornada “per a sumar sinergies entre tots”.

Per part seua, abans de començar el Desdejuni la tècnica d’Igualtat, Miryam Lloret, va exposar les diferents línies d’actuació que porta avant l’Ajuntament a través del Pla intern d’Igualtat i del Pla d’Igualtat Municipal. I dins d’aquest àmbit, i en matèria empresarial, va avançar “que per a pròximes dates tenim previstes, entre altres actuacions, jornades de formació per a ajudar l’empresariat a elaborar el seu propi Pla d’Igualtat. Al final, la igualtat és transversal, ha d’irradiar a tots els àmbits i ser present de manera efectiva i real en el nostre dia a dia”.

El Desdejuni 365 està organitzat des de la Regidoria d’Igualtat i l’Agència d’Ocupació i Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Finestrat i el Servei d’Igualtat de la Cambra d’Alacant. Entre els continguts que van abordar amb la formadora, Elena Iniesta, està com realitzar el registre salarial, el protocol d’assetjament i què succeeix en cas de no complir les obligacions que marquen la llei en material d’igualtat. El format de la jornada ha sigut networking per a donar també l’oportunitat d’establir contactes entre les empreses i compartir coneixements.