Més de 80 rescatadors de muntanya de tota Espanya es donen cita a Finestrat

Xarrada sobre el programa ERASMUS + KAI al Centre Juvenil Finestrat
16/11/2022
Segon Taller d’Ocupació per a Administratives a Finestrat
18/11/2022

EL MUNICIPI I L’IMPONENT PUIG CAMPANA HAN SIGUT ELEGITS COM A SEU DEL I CONGRÉS DE L’ASSOCIACIÓ ESPANYOLA DE GRUPS DE RESCAT EN MUNTANYA

El municipi de Finestrat i l’emblemàtic Puig Campana han sigut elegits aquests dies com a seu del I Congrés de l’Associació Espanyola de Grups de Rescat en muntanya (AEGRM). És l’espenta a aquesta associació i sobretot l’intercanvi d’experiències entre quasi un centenar de bombers que formen part de les unitats de rescat de tota Espanya. L’Ajuntament de Finestrat i el Consorci Provincial de Bombers d’Alacant col·laboren en el desenvolupament d’aquesta acció formativa orientada a reforçar els coneixements i la destresa dels efectius en aquesta matèria, intercanviar experiències, unificar procediments i, sobretot, millorar els serveis perquè siguen de màxima qualitat en tota Espanya.

“És el primer congrés de rescatadors en muntanya que se celebra al nostre país. I han triat Finestrat. Per tant, el nostre municipi torna a ser pioner per acollir aquestes iniciatives, per comptar amb una unitat policial que és única en assistència en muntanya, la Unitat GAMO. I també per l’esforç que estem fent a aprofitar la tecnologia per a reforçar la seguretat de totes les persones que visiten el nostre Puig Campana i el seu entorn natural”, va assenyalar el Primer Tinent d’Alcalde, Víctor Darío Llinares.

Del començament d’any ençà hi ha hagut 14 rescats a la muntanya del Puig Campana i el màxim registrat en els últims anys van ser 22 en 2020, any de la pandèmia en el qual es van incrementar notablement les visites a aquest entorn natural “És important també unificar també les estadístiques i la manera de comptabilitzar els rescats”, així ho expressava el Sergent Cap del Grup Especial de Rescat del Consorci Provincial de Bombers, Salvador Luque.

Entre els continguts que aborden aquests dies està el futur de la formació del rescatador especialista, la labor dels helicòpters davant episodis d’inundacions, l’ús de la tecnologia en els rescats i la sanitarització del servei. “Els rescats a la província d’Alacant compten amb el seu metge des que es va constituir el nostre grup fa ja 17 anys. No obstant això, hi ha regions a Espanya on no disposen d’un sanitari en els seus grups de rescat. Un factor clau en la primera hora d’assistència a una persona accidentada a la muntanya”, va assenyalar Luque.

El congrés també inclou pràctiques com a activitats esportives a l’aire lliure i tallers d’ancoratges, maniobres amb grua o hipotèrmia. La trobada es prolonga fins demà, dijous 17, amb l’assistència d’efectius d’Alacant, Madrid, País Basc, Navarra, Astúries, Catalunya, Cantàbria o les Illes Canàries, entre altres destins.

(GABINET PREMSA.16.11.2022)