Més de 50 barraques van participar en la tradicional arreplegà pels carrers del centre històric de Finestrat

Demà comencen les Festes patronals de Finestrat amb la baixada del Crist i l’arreplegà de barraques
23/08/2023
Ofrena floral i correfocs en la 2a jornada de Festes de Finestrat
29/08/2023

Finestrat. Arreplega de Barraques

 

CONTINUEN LES FESTES PATRONALS A FINESTRAT AMB L’OFRENA FLORAL A SANT BERTOMEU I EL SANTÍSSIM CRIST DEL REMEI, EL TREN DE LA FESTA I LA NIT DEDICADA AL MINITOFOLS SUMMER FEST

Más de 50 barraques van participar en la vesprada d’ahir en l’acte lúdic per excel·lència que marca l’inici oficial de les festes patronals: l’arreplegà de barraques, una desfilada de tots els festers/es pels carrers del centre històric tradicional, ple de música, animació, colorit de les vistoses samarretes de cada barraca… i animant al públic a participar en aquest divertit cercaviles que finalitza a la Plaça La Torreta. Allí va tindre lloc el pregó inaugural des del balcó principal de la casa consistorial. Va prendre la paraula el president de la Comissió MiniTofols 2023, organitzadora de les festes, Adrià Ortuño; també Álvaro Llorca, representant dels cuiners que han acompanyat a la Comi durant tot aquest últim any i l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, per a desitjar bones festes a tots/es, veïns, veïnes i visitants.

En aquesta primera jornada de festa l’acte litúrgic per excel·lència va transcórrer al matí després del volteig de campanes amb la processó de Baixada del Santíssim Crist del Remei des de l’Ermita, situada al Castell, fins a la Casa de la Cultura on es va oferir una missa cantada per l’Agrupació Coral de Finestrat.

Durant aquests quatre dies de festa el Santíssim Crist del Remei, patró de Finestrat, roman al costat de l’altre patró, Sant Bertomeu, en la parròquia. Allí els festers els rendeixen tribut aquesta vesprada amb l’ofrena floral que comença a les 19.30 hores.

En paraules de l’edil de Festes, Sara Llorca, “hui és el dia de Santíssim Crist de Remei. Hui és el dia de l’ofrena de flors, també és una jornada pensada per al públic infantil amb el tren de la festa, parc amb inflables i aigua a L’Hort. Aquesta nit tindrem una sessió molt especial de música al ritme que marquen els Dj’s del MiniTofols Summer Fest amb Brian Cross, Juanjo Martin, Dj. Dr Bellido i Dj Neil”.

Veure àlbum complet arreplegà a la pàgina Facebook @finestrat punxant ACÍ

CONSULTA EL PROGRAMA D’ACTES ACÍ