Més de 40 empreses assisteixen a Finestrat a una jornada sobre digitalització i accés a les ajudes del Kit Digital

Finestrat es mobilitza per a recollir ajuda urgent dirigida a Ucraïna
28/02/2022
Segueix el cicle de xarrades de l’Associació Empresarial de Finestrat parlant de les mútues col·laboradores
02/03/2022

L’ALCALDE VA RECORDAR QUE FINESTRAT ÉS UN DELS 11 MUNICIPIS DE LA COMUNITAT QUE HA ACONSEGUIT 3 MILIONS € DELS FONS “NEXT GENERATION”

La Cambra de Comerç d’Alacant ha celebrat hui en el Viver d’Empreses de Finestrat una jornada per a orientar a les petites i mitjanes empreses cap a una digitalització d’èxit. Igualment, van explicar el Kit Digital, programa finançat pels fons europeus Next Generation, al qual es poden acollir per a impulsar aquesta digitalització.

L’alcalde, Juanfran Pérez Llorca va assistir a l’obertura de la jornada al costat de la regidora d’Empresa, Donna Rebecca Plummer, el vicepresident de Cambra, Carlos Baño, Íñigo Gorostizaga, Cap Innovació i Projectes, Ana Jordá, responsable de l’Oficina ACCELERA PIME de Cambra i Rafa Miralles, responsable d’Informàtica del mateix organisme.

En la benvinguda l’alcalde va afirmar que “hui estem en el Viver d’Empreses on Cambra Alacant ha organitzat una jornada per a explicar a les empreses locals i de la comarca com aconseguir fons europeus de la convocatòria Next Generation per a portar avant el procés de digitalització dels seus negocis. Les subvencions van des dels 3.000 fins als 12.000€. Com a alcalde, és molt satisfactori veure l’aforament ple, veure l’interés de l’empresariat per aquestes convocatòries i veure que les empreses poden aconseguir aquestes ajudes, igual que l’Ajuntament que ha aconseguit 3 milions d’€”. L’alcalde va recordar que Finestrat és un dels 11 municipis de la Comunitat Valenciana a aconseguir aquests fons. “I jo el que vull és que les empreses de Finestrat i de la comarca també els aconseguisquen perquè al final són recursos econòmics que revertiran positivament en tota la Marina Baixa”.

PODEU ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE, JUANFRAN PÉREZ LLORCA

Prop de 40 empresaris de tota la comarca van participar en aquesta jornada en la qual van abordar, entre altres qüestions, el Kit Digital, un programa públic dirigit a autònoms i pimes que contribuirà a l’adopció de solucions tecnològiques per a la seua digitalització. Aquest programa finança, entre altres qüestions, el procediment per a construir el lloc web i la presència en Internet, creació de pàgines web, posicionament, visibilitat, comerç electrònic, com crear la botiga en línia, gestió de xarxes socials, gestió de clients i proveïdors, explotació de dades de l’empresa per a millorar la presa de decisions, ciberseguretat, etc.

Els beneficiaris d’aquest programa poden ser des d’autònoms i microempreses d’1 o 2 treballadors fins a petites empreses de 49 emprats/des. Quant a les ajudes, finançades amb fons europeus Next Generation, oscil·len entre els 2.000 i els 12.000€ destinades a realitzar una digitalització d’èxit.

(GABINET PREMSA.1.3.2022)