Més de 100 fanalets llueixen al centre històric tradicional amb motiu del Dia Internacional de la Dona

Finestrat, municipi pioner en la generació d’ocupació, se suma al Pacte per l’Ocupació de la Marina Baixa
10/03/2023
Obert el termini de sol·licitud de plaça per a l’Escola Infantil Municipal de Finestrat
13/03/2023

És l’acte central de la Setmana de la Dona de Finestrat: la inauguració dels fanalets al carrer. Més de 100 fanalets elaborats amb ganxet per les components de l’Associació de Dons i per les usuàries del Centre Social La Cala. Una acció conjunta, impulsada des de la Regidoria d’Igualtat, en la qual també s’embarquen els homes per a omplir “el sostre” del carrer Nou i, com a novetat, també el carrer Fonteta. Aquest matí el recorregut inaugural va partir des de la seu de les Dones i va arribar fins a la Plaça de la Unió Europea on va tindre lloc l’acte commemoratiu pel 8 de març, Dia Internacional de la Dona.

En paraules de l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, “un any més ens donem cita per a inaugurar els fanalets. No són sol adorns, són un símbol del nostre compromís amb la igualtat i un reconeixement a tot el treball que es realitza no sols 1 dia sinó tots els dies de l’any. Estem vivint una jornada de convivència molt especial d’unió, de compartir, de valors cívics pels quals, una vegada més, vull felicitar a tota la població de Finestrat ”.

Per part seua, l’edil de l’àrea, María Llorca, va incidir en la mateixa idea: “l’experiència dels fanalets” m’ha demostrat que junts, dones i homes, treballem millor, tenim més força. I qualsevol cosa que ens proposem la farem realitat”.

Des de l’Associació de Dones de Finestrat, la seua presidenta Teresa Climent es va mostrar agraïda a totes les persones que han posat de la seua part en l’elaboració d’aquests fanalets “perquè no hi ha res com treballar braç a braç”. I va reivindicar la importància de l’educació. “Com a mestra jubilada, mare i àvia puc dir que la igualtat s’ensenya a l’escola però és a casa on s’educa en valors tan importants. Crec que tots, dones i homes, hem de normalitzar les nostres relacions d’igualtat, en les grans però sobretot en les xicotetes coses de la vida”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE ACÍ

També agraïda per “omplir els nostres carrers de llum, color, alegria i bellesa”, la Tècnica d’Igualtat, Myriam Lloret, va expressar el seu desig que aquest segle “repare els drets usurpats a les dones i que ens porte de veritat a una societat justa per a tots i totes”.

Els actes de commemoració continuen demà, diumenge 12, amb el concert de Camerata Aitana en la qual intervindran les sopranos Pepa García-Macià, Maria Macià, al violí Maria Asensi i Toñi Llinares al piano. Serà a la Casa de Cultura a les 19.00 hores. Entrada lliure.

Recordar que els actes per la Setmana de la Dona de Finestrat han inclòs la projecció i col·loqui de “Les Cures”, el teatre de titelles per als més xiquets de l’Escola Infantil Municipal i també l’acte del mateix 8 de març, a la seu dels Dones, a més dels tallers per a ajudar a superar la bretxa digital que continuaran fins a maig.

(GABINET PREMSA.11.3.2023)