Més de 100 empreses del sector assisteixen a la I Trobada Empresarial de Turisme Residencial a Finestrat

Comencen els tallers de coeducació en els col·legis de Finestrat per a previndre la violència de gènere des de les aules
24/11/2023
25N Finestrat: Som el símbol d’aquelles que ja no tenen veu
30/11/2023

L’ALCALDE POSA EN VALOR L’EFICIÈNCIA ADMINISTRATIVA, L’EXPANSIÓ DE LA CONNECTIVITAT I L’ATENCIÓ EN MÉS DE 90 IDIOMES COM A FACTORS DE LA CONSOLIDACIÓ DE FINESTRAT COM A EXPONENT DEL TURISME RESIDENCIAL

Finestrat acull la I Trobada Empresarial de Turisme Residencial amb la participació de més de cent empreses vinculades al sector, promotores, agències immobiliàries, bancs, així com diferents despatxos d’advocats i notaris. L’esdeveniment, organitzat per Imont Legal & Taxes Finestrat amb la col·laboració de la Cambra de Comerç d’Alacant, s’ha convertit en un fòrum multitudinari en el Viver d’Empreses de Finestrat, amb l’assistència de l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, la regidora de Turisme, Empresa i Residents d’Altres Nacionalitats, Donna R. Plummer, Sebastián Fernández, Secretari Autonòmic d’Habitatge de la Generalitat Valenciana, Carlos Baño, president de la Cambra de Comerç i Alfonso García, CEO Imont Legal & Taxes Finestrat.

L’alcalde Juanfran Pérez Llorca va obrir la sessió i va posar en valor que “la Costa blanca està de moda, Finestrat està de moda. Ens hem convertit en un dels principals destins a nivell mundial de turisme residencial perquè cada vegada ens trien més persones d’altres països, no sols per a estiuejar sinó per a viure durant diversos mesos de l’any. Una elecció, entre altres, motivada pel treball que fem des de fa anys en eficiència administrativa, expansió de la connectivitat i atenció pròxima i presencial en més de 90 idiomes”.

Actualment, l’Ajuntament de Finestrat gestiona en un mes llicencies d’obra i en 15 dies els informes de compatibilitat urbanística turística. També hi ha una forta aposta per la connectivitat que facilita el teletreball, sobretot arran de la pandèmia, l’expansió de la fibra òptima a més del 70% del terme municipal, incloent més de la meitat de les partides rurals. A l’agilitat i eficiència de l’Ajuntament de Finestrat cal afegir la proximitat a les persones d’altres països amb una regidoria específica de Residents d’Altres Nacionalitats amb personal que els atén els seus idiomes. A això cal afegir des de fa uns mesos la utilització d’una eina extra, per la qual ha apostat aquest Ajuntament, el primer de la Comunitat Valenciana a posar-la en marxa, que permet un servei de traducció interpretació personalitzada a més de 90 idiomes. També va posar com a exemple Finestrat “municipi amb més del 50% del terme municipal protegit, al mateix temps que continuem creixent”.

L’objectiu de la I Trobada Empresarial de Turisme Residencial, com va indicar Alfonso García, CEO Imont Legal & Taxes Finestrat “és donar a conéixer al client estranger les propostes en matèria d’infraestructures i promoció internacional per al sector immobiliari i les mesures i incentius fiscals posades en marxa des de Generalitat en matèria d’impostos i habitatge”. És el cas de la bonificació al 99% dels impostos de donacions i successions o la progressiva eliminació de tràmits burocràtics per part del nou Consell de la Comunitat Valenciana. La trobada també ha sigut fòrum per a traslladar peticions de millora d’infraestructures com les connexions amb l’aeroport, augmentar noves destinacions de vols directes i el suport en la promoció internacional.

En xifres, en el primer trimestre 2023 s’han venut 7.500 habitatges en tota la Costa Blanca mentre que el còmput total de la inversió per nacionalitat reflecteix que el primer país per a la província és Bèlgica, seguit de Països Baixos i el Regne Unit. Destaquen els increments en la inversió total de la Xina, Letònia, Rússia i Eslovàquia o Bielorússia.

Entre altres aquesta trobada va comptar amb la presència de Pedro Soliveres, president de PROVIA, Associació de Promotors de la Província d’Alacant, la presidenta d’ASEFI, Associació Empresarial de Finestrat, Patricia Pardo, representants d’APTUR (Associació d’Apartaments Turístics de la Comunitat) i nombroses promotores, agències immobiliàries de tota la província.

(GABINET PREMSA.24.11.2023)