Més de 100 assistents en la jornada de prevenció i actuació davant emergències en vehicles de propulsió, híbrids, elèctrics i de gas

Concert de Primavera de l’Agrupació Coral de Finestrat
17/04/2024
L’Ajuntament de Finestrat organitza activitats des d’una perspectiva igualitària tot l’any
18/04/2024

Conéixer les pautes d’actuació en cas d’emergències com a incendis, accidents, fugues de gas en vehicles de propulsió, híbrids, elèctrics i de gas. És l’objectiu de la jornada formativa celebrada hui a Finestrat amb l’assistència de més de 100 components de Forces i Cossos de Seguretat, Protecció Civil i tècnics municipals.

El títol: “Emergències de Protecció en Vehicles i les seues Tecnologies de Propulsió, Elèctrics, Híbrids i Gas”. Els ponents: Bombers del Consorci Provincial per al Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament d’Alacant. La duració: 4 hores en la sala d’actes de la Casa de la Cultura, on es va desenvolupar la part teòrica; i la Plaça de la Unió Europea per a les demostracions pràctiques amb un autobús híbrid, un vehicle de gas i dos vehicles elèctrics de la flota municipal de l’Ajuntament de Finestrat.

Entre altres continguts van tractar com identificar el tipus de vehicle, el seu tipus de propulsió els perills i riscos associats, així com les tècniques d’intervenció en cas de produir-se emergències amb aquesta mena de vehicles.

En la benvinguda la regidora de Seguretat Ciutadana, Beatriz Quintillán, va afirmar que “som conscients que els vehicles híbrids, elèctrics i de gas han arribat per a quedar-se. I en cas d’emergències és fonamental saber com actuar. Parlem d’accidents de trànsit, de focs, fins i tot de fugues de gas. Els agents de la Policia Local són els primers a arribar i els primers que han de saber com identificar eixe vehicle per a marcar les pautes que després facilitaran la intervenció del cos de Bombers. Tot això per a agilitzar l’assistència en emergències i, sobretot, protegir al màxim la seguretat de les persones”.

Aquesta jornada formativa és una de les activitats que promou la Regidoria de Seguretat ciutadana en el marc del XXX aniversari de la Policia Local de Finestrat que se celebra aquest 2024.

(GABINET DE PREMSA 17.4.2024)